Írd be, mit keresel:

Egy jó kis slambuc, ha unjuk a lecsót

A lecsót szerintem elég nehéz megunni, mivel rengeteg módon elkészíthető, ahogy arról már áradoztam is korábban… De ha nem is unjuk, továbbgondolhatjuk, és néhány hozzávalóval kiegészítve főzhetünk egy tartalmas, magyaros egytálételt. Slambucot!

Cookta - 2016.06.25.
Egy jó kis slambuc, ha unjuk a lecsót

Szerintem bográcsban a legjobb, igazi kiadós, társasági étel, amihez elengedhetetlen a kovászos uborka. A lecsóhoz hasonlóan a slambucot is készíthetjük húsos és húsmentes változatban. A húsos változatnál szalonnával indul a főzés, a húsmentesnél olajjal, és nagy sajnálatomra kimarad belőle teljesen a szalonna. De azért van megoldás, hogy a húsimádóknak is kedvére tegyünk: süthetünk mellé egy kis kolbászt a bogrács mellett a parázsban egy kis rácson vagy grilltálcán…

Forrás:
iStock

Slambuc

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna (elhagyható) vagy 1,5 deci olaj
  • 2-3 db paradicsom
  • 1 kg paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 4-5 db vöröshagyma
  • 1 kg krumpli
  • 30 dkg kockatészta vagy lebbencs
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • őrölt pirospaprika
  • bors

Elkészítés: A szalonnát megpirítjuk, majd kiszedjük. Zsírját, ha nem elég, felöntjük olajjal, beledobjuk a hagymát és a felkarikázott paprikát, az erőset is, és gyors kevergetés mellett pirítjuk. Dobjuk mellé a tésztát. Ha a paprika megpirult és a tészta is barnára sült, dobjuk bele a paradicsomot, sózzuk meg, és pirítsuk 2-3 percig tovább. Szórjuk meg az őrölt köménnyel. Ha levet eresztett, dobjuk a bográcsba a felaprított krumplit, és öntsünk hozzá annyi vizet, hogy elfedje. Főzzük addig, míg a tészta és a krumpli meg nem puhul. Akkor jó, ha a krumpli villával puhára törhető benne, és a leve is besűrűsödött. 

Slambuc

Slambuc
Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.