A legokosabb süti az intelligens krémes: valóban okos, hiszen mi csak egy tésztát keverünk ki, mégis 3 rétegű sütemény lesz belőle. Pofonegyszerű, jól lehűtve a legfinomabb!
Nagyon látványos, isteni finom és rendkívül egyszerű az intelligens krémes, amit az angolszász országokban Magic Cake néven emlegetnek, és elképesztően felkapott „csodasüti” lett. A tojásban gazdag tejes kevert tészta a tepsiben „magától” szétválik: habos tető alatt krémes rétege, alatta pedig szilárdabb talpa lesz a sütinek.
Hasonlít ugyan a krémesre, de inkább a tejes pite vagy clafoutis rokona: tej, tojás, vaj, cukor és liszt megfelelő arányú keveréke, összeállítása 10 perc, a többi a sütő dolga. Gyakorlatilag elronthatatlan, ha megvannak a jó arányok, amit most el is árulunk.
Intelligens krémes, avagy Magic Cake
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a 20 dkg cukorral habosra, krémesre, szinte fehérre verjük, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait, hozzáadjuk a felolvasztott, de nem meleg vajat és a lisztet, majd fokozatosan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet. A tojásfehérjét a porcukorral keményre verjük, és a habot a tejes masszába forgatjuk.
Kikent, lisztezett közepes tepsibe öntjük, és 175 fokos sütőben 1 órát sütjük.
A sütőből kivett süteményt hűlni hagyjuk, majd hűtőbe is tesszük 1-2 órára.
Kockára vagy szeletekre vágva, porcukorral meghintve tálaljuk, kínálhatunk hozzá gyümölcsragut, lekvárt, friss gyümölcspürét…