Írd be, mit keresel:

Tipp: így lesz tiszta és garantáltan baktériummentes a vágódeszka

Jó esetben külön vágódeszkát kellene tartanunk a zöldségek, húsok, pékáruk és sajtok felvágásához. De ez sajnos nem mindig kivitelezhető. Ilyenkor sincs nagy dráma, csak tudni kell, hogyan tudjuk maximálisan tisztán tartani a deszkát úgy, hogy még véletlenül se maradjon rajta baci. 

Cookta - 2016.06.27.
Tipp: így lesz tiszta és garantáltan baktériummentes a vágódeszka

Azt tudjuk jól, hogy nem szabad elmosni a deszkát – legalábbis bedobni a mosogatóba semmiképp sem, mert megvetemedhet a deszka –, inkább csak áttörölni a felületét mosogatószeres vízzel és egy kevés olajjal, ami nagyon jót tesz a fának. De ez önmagában még sajnos nagyon kevés. Olyan szerre van szükségünk, ami garantáltan megszüntet minden „oda nem illő” dolgot. Ez a csodaszer pedig nem más, mint a hidrogén-peroxid!

Objektum doboz

Töröljük át a deszkát, majd öntsünk rá hidrogén-peroxidot, hagyjuk rajta állni egy pár percig – hogy kifejthesse hatását –, majd egy puha ronggyal töröljük át újra.

Nem kell megijedni, ez a szer bár megöli a baktériumokat, ránk azonban semmilyen rossz hatást nem gyakorol. Sőt, kívülről-belülről alkalmazva számtalan betegséget előzhetünk meg a segítségével, illetve kezelhetünk is vele. Valódi csodaszernek minősül, melyet már a 19. században is sikeresen alkalmaztak súlyos betegeknél.

Gomba-, baktérium- és vírusölő hatásának köszönhetően nemcsak a vágódeszkát tisztíthatjuk meg vele tökéletesen, de a lakás bármely pontján érdemes kipróbálni – ha takarításra vagy mosogatásra kerül a sor.
 
 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.