Számtalan filmet, illetve mókás pillanatot, és még több kiváló receptet köszönhetünk a tegnap elhunyt Bud Spencernek – és persze társának: Terence Hillnek.
Az olasz származású színész nevéről a hagymás bab jut elsőre eszünkbe, mi most mégis egy tésztaételt mutatnák be nektek, egyrészt mert ez az étel is Nápolyból származik – csakúgy, mint Bud –, és mert ez a recept is spagetti, csakúgy, mint az a számtalan spagettiwestern, amelyekben szerepelt.
Jöjjön tehát az említett csodás nyári paradicsomos fogás a Bűnvadászokból!
Spagetti alla Napoletana
Spagetti Napoletana
Forrás:
flickr – Mikko Kuhna
Amire szükség lesz:
- 50 dkg spagetti
- 1 kg paradicsom
- paradicsompüré
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- só
- bors
- cukor
- parmezán
- 1 csokor bazsalikom
Elkészítése:
- Aprítsuk fel a fokhagymát és a bazsalikomot.
- Tegyünk fel egy lábos vizet forrni, vágjunk X-et a paradicsomokba, dobjuk őket a vízbe, hagyjuk benne pár percig, majd emeljük ki, ha kihűltek, pucoljuk meg őket – a vizet hagyjuk tovább forrni.
- A forrásban lévő vízbe dobjuk bele a tésztát.
- Vágjuk ki a paradicsomok szárát, és szedjük ki belőle a magokat, majd aprítsuk fel.
- Olívaolajon pirítsuk meg a hagymát és fokhagymát, adjuk hozzá a paradicsompürét, majd a felkockázott paradicsomot.
- Kis lángon főzzük 15 percig a mártást, amíg krémes szószt nem kapunk.
- Adjunk hozzá sót, borsot és egy kevés cukrot.
- Ha a tészta már al dente, szűrjük le.
- Tálaljuk az ételt négy személyre, öntsük nyakon a szósszal, reszeljünk rá parmezánt, végül szórjuk meg a bazsalikommal – ahogy Rizzo, alias Bud Spencer szerette.
Vegyük az ölünkbe a tányérunkat, és indítsuk el a Bűnvadászokat, hogy méltóképp búcsúzhassunk a Bulldózertől: Bud Spencertől.