A tésztaételekben az a jó, hogy hamar elkészülnek, nagyon jól variálhatóak, és mindenki megtalálja közülük a kedvére valót. Ha pedig az alábbi 10 trükköt is elsajátítjuk, akkor lesz csak a tészta igazán a kedvenc fogásunk.
Mérjünk ki egy személyre spagettit egy spagettiszervírozó kanál segítségével.
Tegyünk egy fakanalat a lábasra, miközben főzzük a tésztát, így nem fog kifutni a víz.
Főzzük a tésztát vörösborban, elképesztően jóízű és meseszép színű lesz a végeredmény.
Főzzük együtt a tésztát zöldségekkel, például brokkolival, karfiollal, kelbimbóval…
Mentsük meg a tészta főzővizét! Ez kulcsfontosságú a jóízű és bársonyos tésztaszószokhoz.
Készítsünk házi tésztát, teljesen más, elképesztően finom, szinte összehasonlíthatatlan száraz társaival. Sőt, hamarabb is megfő.
Készítsünk egyedényes tésztát, amikor a tészta, a hús, a mártás mind-mind együtt fő meg.
Főzzük a lasagnét egy serpenyőben, nem pedig a sütőben.
Használjuk a zacskós, instant kínai tésztát úgy, hogy csak a tésztát vesszük ki belőle, és a saját fűszereinkkel készítjük el. Jöhet egy kis olívaolaj, parmezán, só és bors.
Töltsük meg a wontonlapokat finom töltelékkel, és már kész is a házi ravioli.
(Via: popsugar)