Írd be, mit keresel:

Vegán palacsinta csokiszósszal és egy kis bemutatkozás

Yolanda Dawson vagyok, 20 éves. Jelenleg Berlinben élek, de 18 évet az életemből Magyarországon, Tatán töltöttem. Édesapám brit, édesanyám magyar. Én Magyarországon, Tatán születtem, és sosem éltem Nagy-Britanniában, de mindkét nyelvet folyékonyan beszélem. Jelenleg a Humboldt Egyetemen földrajzot hallgatok. Szenvedélyemmé vált az ételfotózás, új receptek kipróbálása, és az Instagram, amit már több mint 1 éve használok tudatosan gasztroportálként.

Cookta - 2016.06.30.
Vegán palacsinta csokiszósszal és egy kis bemutatkozás

Miután Berlinbe kiköltöztem, kiestem a régi ritmusomból, nem sportoltam már sokat, és hát meghíztam. 8 kilóval többet mutatott a mérleg! 2015 márciusában úgy döntöttem, hogy változtatnom kell. Úgy gondoltam, ha naponta feltöltöm a reggelimet, és leírom, hogy mit fogok aznap sportolni, segíteni fog, és így is lett. 

Aztán szenvedéllyé vált, és most már a követőimnek is posztolok, mert alig várják, hogy lássák, mit készítettem magamnak reggelire, milyen új receptet próbáltam vagy találtam ki. Rengeteg klassz embert már megismertem az Instán keresztül, és ezért mindig hálás leszek.

Forrás:
Yolanda

Majdnem 1 éve döntöttem úgy, hogy vegetáriánus leszek, majd idén februárban áttértem a vegánságra, ami azt jelenti, hogy semmilyen állati terméket nem fogyasztok, illetve a mindennapjaimban is nagyon fontos szerepet kapott az állatvédelem. Nem hordok bőrt, a kozmetikai termékeimet nem tesztelték állatokon. Amikor meghoztam ezt a döntést, nem gondoltam volna, hogy ennyire fogom élvezni. Sokkal kreatívabb lettem, és boldogsággal tölt el, hogy nem ártok az állatoknak. Az állattenyésztés a környezetre is nagyon káros hatással van, ezért nekem ez is fontos szempont volt, amikor úgy határoztam, hogy nem fogyasztok, nem használok többé állati terméket.

Pár hónapja elindítottam a blogomat is, ahová recepteken kívül szívesen írnék a jövőben egyéb témájú bejegyzéseket is, de egyelőre az egyetemi tevékenység, munka és sport mellett arra most nemigen jut időm.

Másik nagy szenvedélyem a sport, azon belül a mászás, futás és a kerékpározás. Habár már nem futok versenyszerűen, mint gimnazista koromban, még mindig nagyon fontos szerepet tölt be az életemben. Szeretek aktív lenni, nem tudok egy helyben sokáig megülni. Mozgás után a kedvem is egyből jobb lesz.

Forrás:
Yolanda

A jövőben szívesen osztanék meg veletek recepteket, ötleteket, és szeretném nektek megmutatni, hogy a vegánság milyen szuper dolog, és nem jár semmilyen lemondással! Mutatok is rögtön egy finomságot, saját kísérletezés eredménye, és nagyon büszke vagyok rá. Próbáljátok ki mindenképpen!

Vegán banános tönkölypalacsinta

Ezekre lesz szükséged 2 kis vagy 1 nagy adaghoz:

A palacsintához:

  • 10 dkg tönkölyliszt
  • 3 dl növényi tej
  • pici só
  • 1/3 teáskanál sütőpor
  • fél érett banán
  • 1 evőkanál kókuszolaj

A nyers csokiszószhoz:

  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál agávészirup
  • kevés víz

Így készítsd:

A palacsintához a hozzávalókat turmixgépben simára mixeljük, majd kókuszolajjal kikent teflonserpenyőben kisütjük őket. Én most direkt nagy méretű palacsintákat gyártottam, ezért is picit folyósabb a massza, de ha picit kevesebb növényi tejjel vagy több banánnal készítjük, akkor sűrűbb lesz, és készíthetünk belőle amerikai palacsintákat. Fontos, hogy ne süssük magas hőfokon őket, mert akkor a belsejük folyós marad.

A csokiszószhoz a hozzávalókat összekeverjük. A vizet tetszés szerint adagoljuk. De nem kell bele sok. A szósz mennyisége természetesen variálható. A palacsintákat bármivel megtölthetjük. A tetejére csokimázat csorgatunk, és gyümölccsel, valamint ízlés szerint aprított dióval tálaljuk.

Nagyon finom, érdemes kipróbálni!

Nagyon finom, érdemes kipróbálni!
Forrás:
Yolanda

Jó sütést és jó étvágyat! Ha elkészítettétek a receptemet, kérlek, osszátok meg Instán #yolcsitaeats hashtaggel, hogy én is lássam!
 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.