Írd be, mit keresel:

Most minden a barackról szól!

Boldogkőváralján rendezik a legbarackosabb fesztivált, ami csak létezhet, méghozzá a híres gönci barack megünneplésére – rengeteg kiemelkedő étteremmel és programmal. Ez a Gönci Barack Vigasság, amire nagyon ajánlott elmenni a hétvégén!

Cookta - 2016.07.01.
Most minden a barackról szól!

Boldogkőváralján 2016. július 2-án és 3-án rendezik meg ezt a nagyon gyümölcsös fesztivált, aminek főszereplője természetesen a gönci barack – mindenféle formában. De ennél sokkal több is lesz: a vidék legjobb éttermeinek barackos ételei, a legkiválóbb barackpálinkák, a bio barackszörpök és a helyi finom barackos gombóc és lekvár mellett rengeteg programmal és jókedvvel várják a szervezők a látogatókat.

Forrás:
iStock

A Gönci Barack Vigasság család- és gyermekbarát rendezvény, programjai minden korosztály számára remek kikapcsolódást jelentenek. A gyerekek a programok mellett egész napos játszóházban, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt: agyagozhatnak, dolgozhatnak újrahasznosított anyagokkal és megismerkedhetnek a fafaragás és a tűzzománc készítésével is. A kedvükért készítenek a váraljai nagymamák és sokan mások barackos gombócot, palacsintát, baracklekvárt, házi szörpöket, sütiket és egészséges ételeket. Ami a legfontosabb: egész nap mesebeli, csupazöld környezetben, friss levegőn lehetnek, kiadhatják az összes fölös energiájukat, és ha kedvük tartja, szétugrálhatják a szalmabála-várat vagy a trambulint! Ez az, ami egy gyereknek igazán hiányzik, és este a szülőknek sem kell a porontyokat hosszasan altatni, abban biztosak vagyunk.

A felnőttek egy időben és egy helyen kóstolhatják a legjobb vidéki éttermek kínálatát, mint az Anyukám Mondta legendás menüit, a Sárga Borház grillrácson sültjeit, az Aranygombos messze földön híres, házias kínálatát, a Kassai Séfek mindig kreatív ételeit és a helyiek eszeveszetten finom barackos gombócát. Lesz baracklekvár-főzés, barackpálinka és barackszörp, keszegsütő és mádi sajt, fánk, rétes, krumplilángos. 

Aki aktívan is részt venne a programoknak, annak ajánljuk a főzdelátogatást, a kemenceizzítást, utána brunchot a piacon, finom borokat és söröket. Hedonista hétvégére számítson mindenki, aki ellátogat a Gönci Barack Vigasságra. 

Részletes programok és tudnivalók >>

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.