Írd be, mit keresel:

(T)együnk a napbarnított bőrért!

Az egészséges bőr az év egészében fontos. Sokan a különféle hidratálókra esküsznek, mások az elegendő folyadékbevitelre. De mi lenne, ha az étkezéssel is tennénk a ragyogó külsőért? Nem kell megijedni, ugyanis olyan élelmiszerek következnek, melyeket mindannyian már ezer éve ismerünk!
 

Cookta - 2016.07.02.
(T)együnk a napbarnított bőrért!

Egy tisztító, tápanyagban gazdag étrend nemcsak diétás szempontból lesz fontos, hanem gyulladáscsökkentő hatása miatt is.

Mégis mi számít gyulladáscsökkentő ételnek? 

Különböző zöldségek és gyümölcsök, melyek az anyatermészet kincsei, a bőrbarát étrend legfontosabb szereplői. A bőr egészségéről, rugalmasságáról, fiatalos megjelenéséről az ezekben megtalálható vitaminok, ásványi anyagok és létfontosságú antioxidánsok gondoskodnak. Valamint ott vannak még az igen hasznos zsírok raktározói, mint a dió, az avokádó vagy az olívaolaj. De szintén kiváló a telítetlen ómega-3 zsírsavakban gazdag szardínia, lazac és lenmag.

Konyhai köretek kertben sütött húsokhoz

Konyhai köretek kertben sütött húsokhoz
Forrás:
iStock

Karotinoidok a napbarnított bőrért

A narancssárga gyümölcsök és zöldségek színét a karotinok, köztük ennek két fő formája, az alfa- és a béta-karotinok okozzák. Ha gyakran fogyasztunk ezekből, újult erővel vághatunk bele a napozásba, hiszen míg a napvédők külsőleg óvnak meg minket a káros behatásoktól, addig belsőleg a béta-karotin véd meg mindettől.
Amennyiben nem kerül a szervezetünkbe sem önbarnító, sem pedig karotinoidokban gazdag élelmiszer, esetleg fussunk le egy patikába, és vásároljunk béta-karotin étrend-kiegészítőt. 

A naptej sem maradhat otthon, a kettejük közös munkájára lesz szükségünk a mesés napbarnított bőrért. 

A témáról bővebben a Vous magazin oldalán olvashattok!
 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.