Miután hazavisszük a boltból a leveles salátákat, illetve fűszernövényeket, pikk-pakk hervadni kezdenek. Bár ha kissé visszavágjuk a szárukat, majd vízbe állítjuk, lefedjük fóliával, és betesszük a hűtőszekrénybe, tovább elállnak, de a rukkolával, fejes salátával vagy akár az endíviával ezt elég nehézkesen lehetne csak kivitelezni. Azonban – ha nem is pont ezzel a technikával – egyáltalán nem lehetetlen, hogy napokkal később is frissen ehessük őket.
Adjunk nekik egy jó kis fürdőt!
A levágott szárak a levegővel érintkeznek, emiatt a levelek elkezdenek veszíteni a nedvességükből, de ezzel a trükkel újra hidratálhatjuk őket.
Engedjünk hideg vizet egy nagy tálba vagy a mosogatóba, ha szükséges, szedjük leveleire a salátát, majd dobjuk a fonnyadt leveleket a vízbe. Hagyjuk „ázni” legalább 5 percig. Nagyon fontos, hogy a víz valóban hideg legyen, ez ad majd szuper lökést a leveleknek. A fürdő után pedig olyanok lesznek, mint új korukban.