Mindig jól jön egy kiadós, egyszerű, gyors és finom fogás: ez a majdnem főzeléknek is beillő hagymás bab pont ilyen, és el kell árulnom, hogy többen elkérték a receptjét, sőt még az anyósom is elleste, és azóta ő is lelkesen főzi.
Gyermekkorom legendája – Bud Spencer – előtt tisztelegve a minap is elkészítettem, azzal a különbséggel, hogy most videóra is vettem, hogy megoszthassam veletek. Ezt a pofonegyszerű 15 PERCES egytálételt annyira szeretem, hogy nem telik el hét, hogy ne ennék ilyet.
Ismerjétek meg a készítési módját a videóból, a részletes receptet alatta találjátok:
Hagymás bab 15 perc alatt
Hozzávalók:
Elkészítés: A füstölt szalonnát felkockázom, serpenyőben lepirítom. Közben a megtisztított hagymát és fokhagymát apróra vágom vagy késes konyhagéppel finomra aprítom. A szalonnához adom, pár percig párolom, majd hozzáadom a konzerv babot a levével együtt. Pirospaprikával, sóval, borssal ízesítem, és 5 perc alatt összefőzöm. Végül meghintem finomra vágott petrezselyemmel – és már fogyasztható is!
Jó étvágyat ehhez az elronthatatlan, villámgyors és finom egytálételhez!