Írd be, mit keresel:

Mit együnk a strandon?

Ha nyár, akkor vízpart, strandolás, úszás, napozás, pihenés! De a nap és a víz is, az úszás pedig különösen kiszívja az energiánkat, megéhezünk, megszomjazunk. Mit együnk és igyunk a strandon, hogy az a legjobb legyen a szervezetünk számára?

Cookta - 2016.07.05.
Mit együnk a strandon?

A legtöbb strandon szép számmal találunk büfét, és hozzá is tartozik a nyaraláshoz egy jó kis hekk vagy lángos, erről nem is beszélnénk le senkit. De csak a büfék kínálatára sem érdemes hagyatkozni: egyrészt nem kifejezetten egészségesek ezek az ételek, másrészt a legtöbb helyen elég húzós árakkal dolgoznak, indokolatlan összegeket kérnek el egy palacsintáért vagy sült krumpliért, ráadásul sokszor nem is finomak, csak az úszás és napozás okozta farkaséhségünk miatt tűnik annak.

Szóval mindenképpen érdemes egy kicsit rákészülni a vízparti pihenésre némi elemózsiával, egy kis piknikcsomaggal, hűtőtáskával. Lehet ez kisebb is, amibe csak a leginkább hűtést igénylő ételeket tesszük.

Forrás:
iStock

Mindenképpet vigyünk magunkkal vizet vagy limonádét, ezt érdemes lefagyasztani: egyrészt hűteni tudja így a többi ételt, másrészt ahogy olvad, inni is tudjuk, de mindig frissítően hideg marad. A cukros üdítők becsapósak – itatják magukat, nem oltják olyan jól a szomjúságot, ráadásul rengeteg kalóriát tartalmaznak. Ha ízesítenénk mégis az italunkat, tehetünk bele gyümölcsöt, mentát, citromfüvet, citromkarikát…

Pakoljunk magunknak gyümölcsöt – jól záródó dobozban friss marad, frissít, oltja a szomjat, laktat, tele van vitaminnal. Cseresznye, meggy, felkockázott sárgadinnye, görögdinnye, nyári alma, sárgabarack ideális, de akár aszalt gyümölcsöt, diót, mandulát, mogyorót is csomagolhatunk nassolnivalónak.

Szendvics helyett készítsünk inkább néhány kencét, amit hasábokra vágott zöldségekkel – szárzeller, sárgarépa, kápia vagy kaliforniai paprika, uborka – mártogathatunk, emellett kenyérfélét is vihetünk persze, de nem érdemes szendvicsnek elkészíteni, mert elázik, elfárad az állásban: frissen finomabb. Jó kiegészítője a kencéknek a grissini vagy a tortillacsipsz is! Érdemes olyan szendvicskrémeket készíteni a strandoláshoz, amelyek nem romlandók, jó esetben nem tartalmaznak tejterméket… Ehhez tökéletes a hummusz vagy a céklahummusz, a padlizsánkrém vagy az ajvár.

Készíthetünk a strandoláshoz salátát is, ezt praktikusan rétegezhetjük befőttesüvegbe úgy, hogy legalulra tesszük az öntetet, majd erre kukoricát, babot, reszelt répát, zöldsalátát, kockázott sajtot, főtt tojást. Fogyasztás előtt csak össze kell rázni, és már ehetjük is.

Forrás:
iStock

Praktikus lehet a sós és édes muffin is. Mivel ez már eleve ki van porciózva, jól csomagolható, nem kell vágni, szeletelni – és nagyon változatosan tudjuk variálni.

Kedvelt és praktikus strandfalat lehet a fasírt is, de a húsos változatok helyett inkább zöldségeset javasolunk: ez biztosan nem romlik meg, nem lesz kellemetlenségünk belőle. A kis falafelgolyók is biztonságosak: ezekben még tojás sincs, semmilyen romlandót nem tartalmaznak, és laktató, finom és egészséges.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.