Írd be, mit keresel:

Csirkemell a grillen – igazán finom fokhagymás páccal

A csirkemell remek alapanyag, bár sokan túl semlegesnek, jellegtelennek tartják. Szerintünk pedig érdemes bepácolni sok finom fűszerrel a sovány és gyorsan átsülő húst, így porhanyósabb is lesz. A receptet kedves olvasónk küldte a Heinz grill receptversenyünkre.

Cookta - 2016.07.07.
Csirkemell a grillen – igazán finom fokhagymás páccal

Ha beüzemeljük a grillsütőt, miért ne készíthetnénk a köretet is a grillen? Grilltálcára téve, fóliával lefedve gyorsan átsül, kellemesen füstös ízt kap, ami tökéletes körete a grillezett húsnak, és ha még egy gyors tejfölös szószt is keverünk hozzá, igazán fejedelmi fogást tálalhatunk.

Forrás:
Gáyer Szilvia

Grillezett csirkemell zöldségekkel és kapros dresszinggel

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg csirkemell

A páchoz:

  • 1 csésze olívaolaj
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 evőkanál tej
  • 1/2 kiskanál Cayenne-bors
  • 1 kiskanál só

Az olívaolajat, a borsot és sót összekeverjük, belenyomjuk a gerezdekre szedett és meghámozott 2 fej fokhagymát, hozzákeverjük a tejet. A csirkemellszeleteket kiklopfoljuk, majd a pácba tesszük. Addig hagyjuk pácolódni, míg előkészítjük a zöldségeket és a dresszinget.

A kapros dresszinghez:

  • 1 nagy pohár tejföl
  • 3 evőkanál natúr joghurt
  • ízlés szerint kapor
  • fokhagyma

A kaprot nagyon apróra szeljük, a fokhagymát nyomóval átpasszírozzuk, és összekeverjük a tejföllel, kis sóval és a joghurttal. Hűtőben pihentetjük tálalásig.

A grillezett zöldségekhez:

  • 2 db cukkini
  • 1 db padlizsán
  • 5 db burgonya
  • 8 db koktélparadicsom

Alaposan megmossuk, megtisztítjuk a zöldségeket. A cukkinit és a burgonyát felkockázzuk. A koktélparadicsomokat félbevágjuk. A padlizsánt szeletekre vágjuk. Grilltálcára helyezzük őket, meglocsoljuk olívaolajjal, majd sóval és borssal ízesítjük. A padlizsánt megszórhatjuk reszelt sajttal. A zöldségeket lefedjük alufóliával, majd a grillre helyezzük.

Mellette elkezdhetjük sütni a pácolt csirkemelleket, közben páclével locsolgatva.

„Tálaláskor a csirkemell tetejére került a sajtos padlizsán és a sült paradicsom. A cukkini és burgonya közé prosciutto sonkát tettem, valamint a zöldségekre mozzarellagolyókat, illetve egy kis madársalátát. De ez ízlés szerint változtatható. A dresszinget külön tálkában tálaltam, kinek hogy szimpatikus. Nekem a csirkével jobban esik, de biztos van, aki a zöldségekre teszi szívesebben. Így mindenki ahhoz fogyaszthatja, amihez szeretné.”

A receptet és a fotót Gáyer Szilvia küldte. Köszönjük!

Várjuk a recepteket a Heinz grill receptversenyre, itt lehet nevezni >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.