Írd be, mit keresel:

Csirke a nyárson: fűszeres rablóhús mindenki kedvére

A színes grillnyársak, falatnyi húsokból és zöldségekből álló rablóhúsok igazán változatosan készíthetők, mindenki kedve szerint állíthatja össze, mi kerüljön rá.

Cookta - 2016.07.08.
Csirke a nyárson: fűszeres rablóhús mindenki kedvére

A grillezéshez érdemes bepácolni a felkockázott húsféléket, sőt a zöldségeket is összeforgatni egy kis fűszeres olajjal, sóval, így könnyebben sülnek, és nem is lesznek olyan szárazak. Ha fanyársakat, vékony grillpálcákat használunk, azokat mindenképpen áztassuk be vízbe sütés előtt, nehogy elégjen a száraz nyárs.

A nyársakra egymás mellé húzott húsok, zöldségek, akár gyümölcsök, hagyma, kolbászkarikák mellé jól illik a szalonna, porhanyósabbra sül mellette a hús, és biztosan nem szárad ki.

Forrás:
Putóczki Gáborné

Rablóhús

Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 2-3 evőkanál olívaolaj vagy szőlőmagolaj
  • 2-3 evőkanál mustár
  • zöldpaprika
  • vöröshagyma vagy lila hagyma

Elkészítés: A húst és a szalonnát kockákra vágjuk, majd a fűszerekbe, mustárba és olajba forgatjuk. Éjszakára betesszük a hűtőbe.
Másnap a zöldpaprikát és a hagymát is kockára vágjuk, és bambuszpálcákra tűzzük váltakozva: hús, szalonna, paprika, hagyma. A nyársakra még kolbászkarika, grillsajt is mehet, illetve zöldségfélék. A kész nyársakat grillrácsra tesszük, és időnként megforgatva sütjük.

„Mi faszénparázson sütöttük, ehhez hamarabb elindítjuk a tüzet, hogy mire sütni akarjuk, már tényleg csak parázs legyen. Elektromos grillsütőben is elkészíthető, de nyaranta úgy az igazi, ha kissé füstös. Görög salátával kínáltam, meg rizzsel.”

A receptet és a fotót Putóczki Gáborné küldte. Köszönjük!

Várjuk a recepteket a Heinz grill receptversenyre, itt lehet nevezni >>

Forrás:
Cookta.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.