A színes grillnyársak, falatnyi húsokból és zöldségekből álló rablóhúsok igazán változatosan készíthetők, mindenki kedve szerint állíthatja össze, mi kerüljön rá.
A grillezéshez érdemes bepácolni a felkockázott húsféléket, sőt a zöldségeket is összeforgatni egy kis fűszeres olajjal, sóval, így könnyebben sülnek, és nem is lesznek olyan szárazak. Ha fanyársakat, vékony grillpálcákat használunk, azokat mindenképpen áztassuk be vízbe sütés előtt, nehogy elégjen a száraz nyárs.
A nyársakra egymás mellé húzott húsok, zöldségek, akár gyümölcsök, hagyma, kolbászkarikák mellé jól illik a szalonna, porhanyósabbra sül mellette a hús, és biztosan nem szárad ki.
Rablóhús
Hozzávalók 4 főre:
Elkészítés: A húst és a szalonnát kockákra vágjuk, majd a fűszerekbe, mustárba és olajba forgatjuk. Éjszakára betesszük a hűtőbe.
Másnap a zöldpaprikát és a hagymát is kockára vágjuk, és bambuszpálcákra tűzzük váltakozva: hús, szalonna, paprika, hagyma. A nyársakra még kolbászkarika, grillsajt is mehet, illetve zöldségfélék. A kész nyársakat grillrácsra tesszük, és időnként megforgatva sütjük.
„Mi faszénparázson sütöttük, ehhez hamarabb elindítjuk a tüzet, hogy mire sütni akarjuk, már tényleg csak parázs legyen. Elektromos grillsütőben is elkészíthető, de nyaranta úgy az igazi, ha kissé füstös. Görög salátával kínáltam, meg rizzsel.”
A receptet és a fotót Putóczki Gáborné küldte. Köszönjük!
Várjuk a recepteket a Heinz grill receptversenyre, itt lehet nevezni >>