Írd be, mit keresel:

Az élet olyan, mint egy doboz bonbon

Valószínűleg mindenki emlékszik a zseniális Forrest Gump film legendássá vált idézetére: „Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.” A bonbonok szerencsére sokfélék, és ami örvendetes, hogy csak finom és még finomabb létezik. 

Cookta - 2016.07.09.
Az élet olyan, mint egy doboz bonbon

A bonbon francia eredetű finom és különleges desszert, aminek készítésében a cukrászok bemutathatták tehetségük és felkészültségük, ügyességük egészét. Való igaz, hogy a bonbon készítése lehet nagyon összetett és bonyolult, rengeteg profi kellékkel operáló művelet, de nem muszáj beruháznunk bonbonformákra, hőmérőre, márványlapra, nem szükséges kitanulnunk a temperálást vagy a talpalást ahhoz, hogy nekifogjunk a bonbon gyártásának.

A legegyszerűbb bonbonokhoz jó minőségű csokoládéra, vajra és valamilyen ízesítőre van csupán szükségünk. Ez lehet valamilyen alkohol – rum, whiskey vagy valamilyen likőr –, de játszhatunk fűszerekkel is. Szerencsére a csokoládéhoz sokféle fűszer is nagyon jól illik, így bátran választhatunk fahéjat, vaníliát, rózsaborsot, csilit vagy kardamomot. A bonbont megtölthetjük rumba áztatott mazsolával, darabka aszalt szilvával vagy barackkal, a masszájába keverhetünk kókuszreszeléket, darált mogyorót, diót, mandulát vagy pisztáciát, de a kész bonbont bele is hempergethetjük ezekbe – a lehetőségek száma végtelen, pedig még csak a legegyszerűbb csokibonbonról beszélünk.

Forrás:
iStock

Legegyszerűbb csokibonbon

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál whiskey
  • 2 evőkanál kakaópor

Elkészítés: A csokoládét felaprítjuk, tálba tesszük a vajjal együtt, és vízgőz felett megolvasztjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a whiskey-t és a kakaóport, elkeverjük. Ha szoba-hőmérsékletű, betesszük a hűtőbe néhány órára, hogy kissé megdermedjen, majd kisebb golyókat formázunk belőle, és meghempergetjük ízlés szerint kakaóporban, porcukorban, tortadarában vagy darált dióban, mandulában…

Aki szívesen kipróbálna ennél kicsit bonyolultabb változatokat is, annak ajánljuk:

Meggyes csokoládékrémmel töltött bonbon >>

Forrás:
Kard Éva

Marcipános, fehér csokoládés szívecskék >>

Forrás:
Rachel és a csokigyár

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.