Írd be, mit keresel:

Mexikói sertésragu – tüzes-tejszínes ízkavalkád egyszerűen

A mexikói konyha zseniális: izgalmasan fűszeres, nagyon változatos, mégis egyszerűen elkészíthető fogásokkal büszkélkedhet. A csípős, tüzes ízek kedvelői mind rajonganak érte – de persze mi döntjük el, mennyi csilit teszünk bele...

Cookta - 2016.07.10.
Mexikói sertésragu – tüzes-tejszínes ízkavalkád egyszerűen

Kukorica, húsos paprika, hús és tejszín az alapja ennek a remek fogásnak, ami gyors, mégis ízletes, kellemes ebéd vagy vacsora lehet. Amilyen egyszerű, hétköznap is könnyen bevállalható, finom ízvilága, szaftos, selymes raguja miatt pedig a hétvégi asztalon is megállja a helyét.

Köretként mindenképpen illatos jázminrizs javallott – ezzel teljesedik ki a kellemesen csípős, fűszeres, aszalt paradicsommal gazdagított fogás ízvilága.

Forrás:
Királyné Sári Szabina

Mexikói sertésragu jázminrizzsel

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 15 dkg kukorica
  • 1 fej vöröshagyma finomra aprítva
  • 6-8 db szárított paradicsom
  • 1 db piros chilipaprika (ízlés szerint adagolva)
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • ½ teáskanál fűszerpaprika
  • 1 kis marék friss petrezselyemzöld
  • 1 kis marék friss bazsalikom
  • olívaolaj
  • bors 
  • 1 bögre jázminrizs

Elkészítés: A szárított paradicsomot tejbe áztatjuk.

A vöröshagymát finomra aprítjuk, közben egy wok serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a felaprított chilipaprikát, sóval, borssal megszórjuk. 

A karajszeleteket csíkokra vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd megsütjük az olajon. Hozzáadjuk a pirospaprikát és a kukoricát, tovább pirítjuk. Ha a húscsíkokon látjuk, hogy szép színt kaptak, hozzáöntjük a tejszínt. Felforraljuk, majd beletesszük a paprikakrémet. Hozzáadjuk a tejbe áztatott szárított paradicsomot a tejjel együtt, és addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.

Utolsó lépésként beleszórjuk a felaprított friss petrezselymet és bazsalikomot, majd elkeverjük.

Főtt jázminrizzsel tálaljuk, rózsaborssal és petrezselyemmel díszítjük.

A receptet és a fotót Királyné Sári Szabina küldte. Köszönjük!
 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.