A mexikói konyha zseniális: izgalmasan fűszeres, nagyon változatos, mégis egyszerűen elkészíthető fogásokkal büszkélkedhet. A csípős, tüzes ízek kedvelői mind rajonganak érte – de persze mi döntjük el, mennyi csilit teszünk bele...
Kukorica, húsos paprika, hús és tejszín az alapja ennek a remek fogásnak, ami gyors, mégis ízletes, kellemes ebéd vagy vacsora lehet. Amilyen egyszerű, hétköznap is könnyen bevállalható, finom ízvilága, szaftos, selymes raguja miatt pedig a hétvégi asztalon is megállja a helyét.
Köretként mindenképpen illatos jázminrizs javallott – ezzel teljesedik ki a kellemesen csípős, fűszeres, aszalt paradicsommal gazdagított fogás ízvilága.
Mexikói sertésragu jázminrizzsel
Hozzávalók:
Elkészítés: A szárított paradicsomot tejbe áztatjuk.
A vöröshagymát finomra aprítjuk, közben egy wok serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a felaprított chilipaprikát, sóval, borssal megszórjuk.
A karajszeleteket csíkokra vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd megsütjük az olajon. Hozzáadjuk a pirospaprikát és a kukoricát, tovább pirítjuk. Ha a húscsíkokon látjuk, hogy szép színt kaptak, hozzáöntjük a tejszínt. Felforraljuk, majd beletesszük a paprikakrémet. Hozzáadjuk a tejbe áztatott szárított paradicsomot a tejjel együtt, és addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.
Utolsó lépésként beleszórjuk a felaprított friss petrezselymet és bazsalikomot, majd elkeverjük.
Főtt jázminrizzsel tálaljuk, rózsaborssal és petrezselyemmel díszítjük.
A receptet és a fotót Királyné Sári Szabina küldte. Köszönjük!