A grillrácsra nemcsak pácolt hús, hal vagy zöldség kerülhet, hanem gyümölcsök is, amelyek pár perc alatt megsülnek, cukortartalmuk miatt enyhén karamellizálódnak, néhány egyszerű kiegészítővel pedig mennyei desszert készülhet belőlük egy kerti partin.
Az édes, érett füge magában is különleges csemege, de enyhén grillezve egy gombóc fagylalttal vagy éppen krémes görög joghurttal igazi mediterrán finomság. Egzotikussá és illatossá tehetjük egy kevés rózsavízzel, és tovább fokozhatjuk az elképesztő ízélmény egy kevés mézzel és dióval, görögös hangulatra hangolva, ahogy tette Krisztina.
Grillezett füge
Hozzávalók:
Elkészítés: A fügét félbevágjuk, majd az előzőleg cukorral és fahéjjal elkevert rózsavízbe mártjuk, ezt követően egy csepp olívaolajjal meglocsolt sütőn grillezzük, oldalanként kb. 2 perc szükséges.
A grillezett fügére egy kiskanál görög joghurtot kanalazunk, majd megszórjuk egy kevés darált dióval, és mézet csorgatunk rá.
A receptet és a fotót Harkai Richárdné Krisztina küldte. Köszönjük!
Várjuk a recepteket a Heinz grill receptversenyre, itt lehet nevezni >>