Egy dolgot biztosan ne tegyünk, ne dobjuk ki. Inkább igyuk meg! Sokszor hajlamosak vagyunk nagyobb mennyiséget felhalmozni belőle, mint amit el is fogyasztunk. Ahogyan a napok telnek-múlnak, sajnos előbb vagy utóbb az enyészeté lesznek azok a zöldségek, amelyeket nem eszünk meg azonnal.
Hogy ez ne így legyen, mentsük meg a már nem túl friss paradicsomokat. Attól még, hogy túlérettek vagy épp ráncosodásnak indultak, még nagyon is ízletesek, így célszerű készíteni belőlük egy jó kis paradicsomvizet – írja a Huffington Post.
Ezt a nedűt aztán felhasználhatjuk levesekhez, salátákhoz és koktélokhoz is, például Bloody Maryhez. Ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy félbevágjuk a paradicsomokat, besózzuk őket, majd egy szűrőt tálba teszünk, bele pedig a felaprított zöldséget, kicsit megnyomkodjuk villával, és hagyjuk egy éjszakán át a hűtőben, hogy lecsöpöghessen a paradicsom leve.