Írd be, mit keresel:

Mit kezdjünk a túlérett paradicsommal?

Egy dolgot biztosan ne tegyünk, ne dobjuk ki. Inkább igyuk meg! Sokszor hajlamosak vagyunk nagyobb mennyiséget felhalmozni belőle, mint amit el is fogyasztunk. Ahogyan a napok telnek-múlnak, sajnos előbb vagy utóbb az enyészeté lesznek azok a zöldségek, amelyeket nem eszünk meg azonnal.

Cookta - 2016.07.11.
Mit kezdjünk a túlérett paradicsommal?

Hogy ez ne így legyen, mentsük meg a már nem túl friss paradicsomokat. Attól még, hogy túlérettek vagy épp ráncosodásnak indultak, még nagyon is ízletesek, így célszerű készíteni belőlük egy jó kis paradicsomvizet – írja a Huffington Post.

Paradicsomvíz

Paradicsomvíz
Forrás:
huffingtonpost

Ezt a nedűt aztán felhasználhatjuk levesekhez, salátákhoz és koktélokhoz is, például Bloody Maryhez. Ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy félbevágjuk a paradicsomokat, besózzuk őket, majd egy szűrőt tálba teszünk, bele pedig a felaprított zöldséget, kicsit megnyomkodjuk villával, és hagyjuk egy éjszakán át a hűtőben, hogy lecsöpöghessen a paradicsom leve. 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.