Írd be, mit keresel:

Hideg töltött paradicsom – 3 gyors variáció

A szabadföldi, lédús paradicsom a nyár egyik legjobb ajándéka, rengeteg módon használhatjuk nyersen és főve, sütve, salátának, de meg is tölthetjük mutatós előételnek vagy könnyű vacsorának.

Cookta - 2016.07.14.
Hideg töltött paradicsom – 3 gyors variáció

Kerti partira, grillezéshez, hidegtálhoz, de akár hideg vacsorának is tökéletes a töltött paradicsom. A sült változatok is isteniek, de forró napokon, amikor nem vágyunk sem a sütő bekapcsolására, sem meleg ételre, a hideg változatokból érdemes válogatni.

A gömbölyded paradicsom formája szinte kínálkozik, hogy kehelyként megtöltsük: a kivájt belsőbe ízlésünk és a hűtőnk kínálata szerint rengetegféle tölteléket készíthetünk. Mi most 3 változatot mutatunk.

Tojássalátával töltött paradicsom

Hozzávalók:

  • 8 paradicsom
  • 4 tojás
  • 10 dkg krémsajt
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 maréknyi aprított petrezselyem (vagy snidling)
  • bors

Elkészítés: A tojást keményre főzzük, meghámozzuk, hagyjuk langyosra hűlni, majd apróra vágjuk. A krémsajtot kikeverjük a mustárral, a tejföllel és a majonézzel, majd beleszórjuk az aprított petrezselymet (vagy snidlinget), sózzuk, borsozzuk, legvégül belekeverjük a reszelt tojást. 

A paradicsomok kalapját levágjuk, a belsejüket egy kanállal kivájjuk, majd beletöltjük a tojássalátát, a tetejükre tesszük a paradicsomok kalapját. 

Péksüteménnyel, kenyérrel, pirítóssal vagy salátával kínáljuk.

Forrás:
iStock

Tonhalas töltött paradicsom

Hozzávalók:

  • 8 paradicsom
  • 1 konzerv olajos tonhal
  • 3 szál újhagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 3 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál tejföl
  • kevés citromlé
  • bors
  • kevés reszelt parmezán

Elkészítés: A tonhalról leöntjük az olajat, tálba tesszük. Meglocsoljuk a citromlével, villával összetörjük, hozzáadjuk a finomra vágott újhagymát, a mustárt, a majonézt és a tejfölt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. Érdemes egy kis időre hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek.

A paradicsomok kalapját levágjuk, a belsejüket egy kanállal kivájjuk, majd beletöltjük a tonhalas krémet, parmezánnal meghintjük.

Pirítóssal, friss kenyérrel, salátával kínálhatjuk.

Forrás:
iStock

Franciasalátával töltött paradicsom

Hozzávalók:

  • 8 paradicsom
  • 40 dkg fagyasztott vegyes zöldségkeverék (franciasaláta-alap)
  • 15 dkg csemegeuborka
  • 1 dl majonéz
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál citromlé
  • ½ teáskanál porcukor
  • bors

Elkészítés: A franciasaláta-alapot puhára főzzük, majd leszűrjük. Kockára vágjuk az uborkát, és a zöldségekhez keverjük. A majonézt összekeverjük sóval, borssal, porcukorral, mustárral, citromlével, tejföllel, és az előkészített salátaalappal összeforgatjuk. Hűtőbe helyezzük, kicsit hagyjuk összeérni az ízeket.

A paradicsomok kalapját levágjuk, a belsejüket egy kanállal kivájjuk, majd beletöltjük a majonézes salátát.

Pirítóssal, friss kenyérrel kínáljuk, de grillezett vagy rántott hússzelet mellé is tökéletes köret lehet.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.