Írd be, mit keresel:

A legegyszerűbb jegeskávé

Jegeskávét leginkább kávézókban, teraszokon iszunk, ahol készen kapjuk, mert bár isteni dupla frissítő nagy melegben, körülményes otthon megcsinálni. Vagyis csak volt – mostanáig!

Cookta - 2016.07.14.
A legegyszerűbb jegeskávé

A jegeskávéhoz meg kell főzni a kávét, hagyni kell kihűlni, hogy egyáltalán nekiláthassunk a készítésének, ehhez pedig előre kell gondolkodni, tervezni. Utána jön a tej, a jégkocka és esetleg fagyi vagy tejszín. 

Ennél sokkal egyszerűbb, ha megfordítjuk a dolgot, és jégkockatartóban lefagyasztjuk a kávét, így 1 perc alatt bármikor kész a jegeskávé. Vagyis készítünk egy erős kávét – akár instant kávéból, amihez csak kevés forró vizet kell használnunk –, majd felönthetjük hideg vízzel is, mehet a jégkockatartóba és be a fagyasztóba. A maradék kávét sem kell kiönteni, gyűjtögethetjük jégkockatartóba öntve, hogy majd bármikor felhasználhassuk.

Forrás:
iStock

Ezután más dolgunk nincs, mint a kávés jégkockát poharakba tenni, és tejjel vagy növényi tejjel felönteni. Ahogy olvadnak a kockák, úgy lesz egyre kávésabb az ital, amit persze megbolondíthatunk fagylalttal vagy tejszínnel is.

Ha pedig frappét készítenénk, a kávés jégkockákat egy kis cukorsziruppal vagy sűrített tejjel késes robotgépben törjük össze.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.