A csirke egyik legfinomabb része a szárny, főleg, ha csípős és grillen készül. Akár vendégeket vársz, akár ebédre vagy vacsorára sütöd, szinte biztos, hogy nem lehet belőle eleget készíteni.
A csontos csirkeszárnyat persze csak kézzel lehet enni, amit én nem bánok, a grillezés amúgy is kötetlen és baráti, bulis alkalom. Ahhoz, hogy egyszerre omlós és ropogós is legyen a fűszeres szárny, én sütöben elősütöm, majd utána forgatom meg a pácban, és úgy teszem a grillre – szerintem így lesz tökéletes.
Van, aki köret nélkül, van, aki salátával szereti. Én fokhagymás szósszal leöntött burgonyával tálaltam, amit már a csirkeszárny előtt fóliába csomagolva feldobtam a grillrácsra, így egyszerre készültek el.
Grillezett mázas csirkeszárny
Hozzávalók 2 személynek:
Elkészítés: A csirkeszárnyakat kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig elősütjük.
Eközben egy tálban a többi hozzávalót összekeverjük. Kóstoljuk közben, mivel a máz sósságán, csípősségén még tudunk állítani.
A csirkeszárnyakat kivesszük a sütőből, és egy húscsipesz segítségével megforgatjuk őket a mázban.
Grillrácson vagy alufólia tálcán faszén felett ropogósra sütjük.
Sült burgonya fokhagymaszósszal
Hozzávalók:
Elkészítése: A közepes méretű burgonyákat megmossuk (a héját rajta hagyjuk), sózzuk, borsozzuk, majd 2 réteg alufóliába csomagoljuk. Grillen faszén felett 30-40 perc alatt (próbáljuk megszúrni) készre sütjük.
A szószhoz a snidlinget felaprítjuk. A tejfölhöz adjuk a többi hozzávalót, elkeverjük, és a fóliából kibontott, félbevágott krumplikra kanalazzuk, majd a snidlinggel megszórva tálaljuk.
A páchoz-mázhoz és a tejfölös szószhoz Heinz termékeket használtam, amit most it is megnyerhettek egy egész nagy bőségcsomaggal. Küldjétek el grillezős, kerti partis receptjeiteket, és nyerjetek Heinz-ajándékcsomagot, valamint Cookta Aranykanál-díjat! >>