Írd be, mit keresel:

Gyors és isteni: bögrés kevert pite gyümölcsösen

A bögrés kevert sütik összeállítása percek alatt megvan, hiszen nem kell méregetni az alapanyagokat, mivel egy bögrével – vagy pohárral – mérjük ki a hozzávalókat. Nem mindegy azonban, mekkora bögrét ír a recept, hiszen a tojás, sütőpor arányaira is figyelni kell, hogy tökéletes legyen a sütink.

Cookta - 2016.07.17.
Gyors és isteni: bögrés kevert pite gyümölcsösen

Ennél a receptnél 2,5 dl-es bögre a mértékegység, ezzel mérjük ki az alapanyagokat! A sorrend nem mindegy, és érdemes krémesre, fehérre keverni a tojásokat a cukorral, mert ettől lesz igazán könnyű – a sütőpor mellett – a kisült sütemény. Az alaptésztát fűszerezhetjük fahéjjal, mézeskalács-fűszerkeverékkel, mindkettő jól illik a sárgabarackhoz, de készülhet kakaósan is, ebben az esetben a liszt egy részét váltsuk cukrozatlan kakaóporra, mutatós és finom is lesz, ha pedig még egy kis durvára vágott diót is keverünk a tésztába, fellengzősen nevezhetjük zserbó-pitének is. 😉

Ez a tejfölös kevert alaprecept nagyon jól variálható, és természetesen nem csak sárgabarackkal működik: nyugodtan kipróbálhatjuk meggyel, ribizlivel vagy szederrel, málnával pöttyözve, egressel, eperrel, de akár ringlóval, felezett szilvával, szeletelt körtével is.

Forrás:
iStock

Sárgabarackos kevert pite

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 2 1/2 bögre liszt
  • 3/4 bögre cukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 nagy pohár tejföl (4 dl)
  • 3/4 bögre étolaj

A tetejére:

  • 50 dkg sárgabarack – vagy még több 🙂
  • cukor a szóráshoz

Elkészítés: A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és robotgéppel szép habosra, krémesre verjük. Hozzáadjuk a tejfölt és az olajat, ezzel is simára keverjük, majd két adagban a sütőporral elkevert liszttel is simára keverjük. 

Sütőpapírral bélelt formába simítjuk, a tetejét kirakjuk a felezett és magozott sárgabarackkal, megszórjuk egy kis cukorral, és 180 fokos sütőben 20–25 perc alatt megsütjük.

Forrás:
Onozó Vincéné

A receptet és a fotót Onozó Vincéné küldte. Köszönjük!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.