A tésztaételek egyik legjobb tulajdonsága, hogy könnyedén elkészíthetők, és szinte bármivel remekül passzolnak. Ha nincs túl sok időnk a főzésre, de mégis ennénk valami kiadósat és finomat, akkor tökéletes választás lehet ez a recept!
A spenótot leginkább csak főzelékként fogyasztjuk, pedig frissen rengeteg finomság készíthető belőle, ráadásul tele van vassal – nem véletlenül volt Popeye-nek is a kedvence! Ha pedig igazán egészséges ebédre vágyunk, nyugodtan használjunk teljes kiőrlésű tésztát és házi készítésű aszalt paradicsomot hozzá. Ízlés szerint gazdagíthatjuk is más olyan zöldséggel, aminek nincs szüksége hosszas főzési időre – pl. vékony csíkokra vágott kaliforniai vagy kápiapaprikával.
Spenótos penne aszalt paradicsommal és pirított fenyőmaggal
Hozzávalók:
Elkészítés:
Főzzük ki a tésztát a csomagoláson leírtak alapján, amíg al dente nem lesz.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a csilit és az apróra vágott vagy reszelt fokhagymát. Adjuk hozzá a spenótleveleket és az oregánót, sózzuk-borsozzuk, majd pedig a legvégén keverjük hozzá az aszalt paradicsomot és a pirított fenyőmagot.
Ha kissé összeesett, keverjük össze a tésztával, majd igény szerint ízesítsük. Tálaláskor szórjuk meg reszelt parmezánnal.