Írd be, mit keresel:

Kevert meggyes pite rétesbe rejtve

A kevert tésztájú joghurtos, kefires sütemények népszerűsége verhetetlen, akárcsak a rétesé. Na most képzeljük el a kettőt egyben, ráadásul meggyel pöttyözve! Egy egyszerű, de különleges recept következik!

Cookta - 2016.07.18.
Kevert meggyes pite rétesbe rejtve

Ez a süti egy egyszerű bögrés süti, azzal a kis csavarral, hogy réteslapok közé kerül a kevert tészta és a gyümölcs, így rögvest izgalmasabb és különlegesebb lesz. A bögrés kevert süteményekben az a jó, hogy nem kell mérlegen kiporciózni a mennyiségeket, hanem egy bögrével – vagy pohárral – mérjük ki az alapanyagokat. Itt most a joghurtos pohár a mérce!

A sütemény előkészítése gyakorlatilag 5 perc, összeállítása is körülbelül ugyanennyi – igaz, a meggymagozást nem számoltuk, de erre befoghatunk egy szorgos családtagot… 😉 A többi a sütő dolga. Következzen Klári jól bevált receptje!

Forrás:
Szekeres Lajosné Klári

Különleges meggyes pite

Hozzávalók:

  • 1 pohár joghurt (175 g)
  • 1 pohár kefir (175 g)
  • 1 pohár étolaj
  • 2 pohár kristálycukor
  • 3 tojás
  • 4 pohár liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 dkg magozott meggy

Valamint:

  • 1 csomag réteslap
  • 1 dl étolaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál porcukor

 
Elkészítés: A sütőt 150 fokra előmelegítjük.

Veszünk egy nagyobb tálat, beleöntjük a joghurtot, a kefirt, a cukrot, vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat, jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és ezzel is simára keverjük.

Egy 23 x 39 cm tepsit kikenjük olajjal, majd 3 réteslapot teszünk az aljára úgy, hogy mindegyiket megkenjük kevés olajjal. A kikevert tésztánk felét belesimítjuk a tepsibe, a magozott meggy felével megszórjuk. Ismét 3 réteslap következik, amivel betakarjuk a meggyet, közben rétegenként megkenjük olajjal. A maradék tésztát rásimítjuk a rétestészta tetejére, végezetül rászórjuk a megmaradt magozott meggyet. A tetejét befedjük 2 olajjal megkent réteslappal. A maradék olajat elkeverjük 1 evőkanál tejföllel, és a réteslap tetejét megkenjük vele.

Betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 60 percig sütjük. Ha megsült, hagyjuk langyosra hűlni, mert így könnyebb szeletelni.

A tetejét megszórjuk porcukorral, így tálaljuk.

Forrás:
Szekeres Lajosné Klári

 
A receptet és a fotót Szekeres Lajosné Klári küldte. Köszönjük!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.