Mi, magyarok, szinte mindent kirántunk a hústól kezdve a zöldségeken át egészen a sajtokig. Tulajdonképpen a vasárnapi ebéd szinte elképzelhetetlen rántott dolgok nélkül – de mit tegyünk akkor, ha van a családban diétázó, vagy mi szeretnénk egy kicsit egészségesebben étkezni?
Az egyik legkedveltebb hús nem véletlenül a csirke: olcsó, könnyen elkészíthető, szinte bármivel variálható, ráadásul egészséges is. Az alábbi csirkemelles recept nem csak a fogyókúrázóknak kedvez, remek ötlet akkor is, ha valami újdonsággal lepnénk meg a családot. Azoknak is ajánljuk, akik nem szeretnek olajban sütni, ez a „rántott hús” ugyanis sütőben készül, ezáltal sokkal könnyedebb, egészségesebb lesz.
Csirkemell egészséges bundában
Hozzávalók:
Elkészítés:
A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
Az írót és a mustárt jól összekeverjük, majd megforgatjuk benne a csirkemellszeleteket, és hagyjuk kicsit pácolódni.
Egy kisebb tálkában összekeverjük a zsemlemorzsát, az aprított diót, a parmezán sajtot, a rozmaringot, a frissen őrölt borsot és a sót. A csirkemelleket lecsöpögtetjük, majd megforgatjuk a zsemlemorzsás keverékben.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhelyezzük a csirkemelleket, és 220 fokon 15–20 percig sütjük. Ha kész, tálalás előtt megszórjuk friss rozmaringgal.