Írd be, mit keresel:

Variációk hideg meggylevesre

Az egyik legkedveltebb nyári leves, a gyümölcslevesek királynője, amit készíthetünk klasszikusan, de belevihetünk egy kis csavart – csak nyerünk vele! Mindenmentes és ínyenc változatot is mutatunk a klasszikus mellett!

Cookta - 2016.07.22.
Variációk hideg meggylevesre

Kellemesen friss, fanyar, édes és hűs a hideg meggyleves – mindezt egyszerre tudja, kanalazhatjuk levesként jól behűtve, de akár desszertként is, vagy csak úgy, hűsítőnek a forró délutánokon. Hagyományosan lisztes tejföllel behabarva készül, de sűríthetjük vaníliás pudingporral elkevert tejjel vagy tejszínnel, de legújabb kedvencünk minden nélkül készül, önmagával sűrítve, mennyei! Igaz, az ínyenc fehérboros változatnak is nehéz ellenállni. Mindjárt mutatjuk is a lehetőségeket…

Klasszikus pudingos meggyleves

Hozzávalók: 50 dkg meggy, 4 evőkanál cukor, 2 evőkanál vaníliás pudingpor, 1,5 dl tejszín, 1 rúd fahéj és 3-4 szem szegfűszeg

Elkészítés: A kimagozott meggyet a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel feltesszük főni 1 liter vízzel, majd 5-7 perc forrás után a vaníliás pudingporral elkevert tejszínhez adunk egy merőkanállal a forró léből, elkeverjük, majd a levesbe öntjük, és még 2-3 percig gyöngyöztetve főzzük, amíg kicsit besűrűsödik. Lehűtjük, így kínáljuk.

A klasszikus meggyleves

A klasszikus meggyleves
Forrás:
iStock

Mindenmentes meggyleves egészségesen

Hozzávalók: 50 dkg meggy, 4 evőkanál méz, 1/2 citrom, 1 rúd vanília

Elkészítés: A kimagozott meggyet feltesszük főni 1 liter vízzel, majd 5-7 perc forrás után levesszük a tűzről, belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét, majd ha már nem túl forró, hozzáadjuk a mézet, és robotgéppel kicsit összeturmixoljuk – ízlés szerint darabosabbra vagy krémesebbre. Lehűtjük, jéghidegen tálaljuk – isteni!

Nem csak egészséges, hanem isteni finom is a mindenmentes meggyleves

Nemcsak egészséges, hanem isteni finom is a mindenmentes meggyleves
Forrás:
iStock

Ínyenc meggyleves fehérborral és meggymaggal

Hozzávalók: 50 dkg meggy, 4 evőkanál cukor, 2 dl fehérbor, 1/2 citrom, 1 rúd fahéj, 3 dl tejszín

Elkészítés: A meggyet kimagozzuk, de a magokat nem dobjuk ki, hanem egy kis lábasba tesszük, közülük néhányat meg is törünk. Hozzáadjuk a fahéjat, a cukrot, a citrom vékonyan levágott héját és kifacsart levét, ráöntjük a bort, és lefedve 5 percig főzzük, majd 10 percig állni hagyjuk. Leszűrjük az értékes, fűszeres levet, hozzáadjuk a kimagozott meggyet és 7-8 dl vizet, felforraljuk, majd azonnal levesszük a tűzről, és kihűtjük. Ha már szobahőmérsékletű, belekeverjük a tejszínt, és a hűtőbe tesszük tálalásig.

A meggymagtól különleges aromát kap az ínyenc meggyleves, és a fehérbor is nagyon jól illik hozzá

A meggymagtól különleges aromát kap az ínyenc meggyleves, és a fehérbor is nagyon jól illik hozzá
Forrás:
iStock

 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.