Csupa fehérje, alig van benne cukor vagy liszt – de mentesíthetjük is. Gyorsan elkészül, könnyű, finom, lekvárral és mézzel is kínálhatjuk, de kis tejföllel és friss gyümölccsel is isteni.
A túrópalacsintánál a túró nem a palacsinta tölteléke, hanem alapanyaga. Pufók kis palacsinták, a legfontosabb hozzávalók a sovány túró és a tojás, amihez egy kis liszt és cukor társul – helyettesíthető ugyanennyi étkezési kukoricakeményítővel és ízlés szerinti édesítővel –, valamint egy kis sütőpor teszi könnyebbé, pufókká.
Ha reggelire készítjük, fahéjas-mézes joghurttal és friss gyümölccsel, uzsonnára vagy desszertként lekvárral, csokiszósszal, vaníliás cukorral elkevert tejföllel is nagyon finom. Gazdagítható a tésztamassza mazsolával, aszalt áfonyával, apróra vágott aszalt szilvával, aszalt sárgabarackkal…
Túrópalacsinta
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A tojássárgát a többi hozzávalóval egy keverőtálban összekeverjük. Ezután a fehérjehabot 2-3 részletben a masszába keverjük.
Egy teflonserpenyőben kevés vajat vagy olajat hevítünk, a túrós tésztamasszából evőkanállal lepénykéket teszünk bele, és mindkét oldalukat 3-4 percig sütjük időnként megforgatva.
Papírtörlőre szedjük, majd tányérra tesszük, és édes joghurttal, tejföllel, lekvárral, gyümölccsel tálaljuk.