Írd be, mit keresel:

Rozmaringos sült csirke nyári almaszósszal

Az üde, friss, savanykás nyári alma nem csak kompótnak vagy rétesbe, pitébe remek, bátran készíthetünk belőle szószt főtt vagy sült húsok mellé is.

Cookta - 2016.07.26.
Rozmaringos sült csirke nyári almaszósszal

Nyár közepén megjelenik a piacokon a fűszeres, borízű, savanykás, lédús nyári alma, akinek pedig a kertjében terem, azzal szembesül, hogy pár nap alatt hirtelen mind beérik, és potyog, potyog lefelé, csak győzze feldolgozni. Kompótnak vagy lereszelve érdemes télire eltenni, frissen pedig készülhet belőle almás pite, almapalacsinta, rétes, de még almaszósz is.

A húslevesben főtt marha mellé nagyon jól illik a gyümölcsös mártás, de grillezett fogásokhoz is mennyei, ha megfelelő a fűszerezés. Klári szegfűszeges-fahéjas almaszószt készített, amit ropogósra grillezett zöldfűszeres csirkecomb és csirkeszárny mellé tálalt.

Forrás:
Szekeres Lajosné Klári

Rozmaringos grillezett csirkecomb és csirkeszárny almaszósszal

Hozzávalók 2 személynek:

  • 2 db csirkecomb
  • 2 db csirkeszárny
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 evőkanál olaj

Az almaszószhoz:

  • 1 kg alma
  • 2 darabka fahéj
  • 6 szem szegfűszeg
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 dl tejföl

Elkészítés: A fűszereket összekeverjük, és bedörzsöljük vele a csirkecombokat és -szárnyakat, állni hagyjuk.

Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, kockára vágjuk. Egy lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük csipet sóval, beletesszük a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, és lassú tűzön megfőzzük.

Forrás:
Szekeres Lajosné Klári

Amíg fő az alma, a grillserpenyőt kikenjük olajjal, majd felhevítjük, és megsütjük a csirkecombokat és -szárnyakat, szép piros, ropogósra.

Forrás:
Szekeres Lajosné Klári

Közben elkészítjük a habarást az almaszószhoz: a tejfölt kikavarjuk kevés vízzel és a keményítővel, és a forrásban lévő almára öntjük. Gyors kavarás következik, nehogy csomós legyen, egyet forralunk rajta, és készen is van. Ha akarjuk, pépesíthetjük, de hagyhatjuk darabosan is.

Forrás:
Szekeres Lajosné Klári

A sült csirkehúst a finom almaszósszal tálaljuk.

A receptet és a fotót Szekeres Lajosné Klári küldte. Köszönjük!

Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit a Heinz és a Cookta közös grill receptversenyére, értékes ajándékokért! >>

Forrás:
Cookta.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.