Bár imádjuk az egészséges reggeliket, mégis újra és újra eljönnek azok a napok, amikor semmi másra nem vágyunk, csak egy kiadós, durván csokis napindítóra. Az ilyen reggelekre tökéletes választás lehet ez a gofri, ami egyszerűen maga a csokimámor!
A gofri az egyik legegyszerűbben összedobható édesség, ami akár reggeliként, de akár desszertként is megállja a helyét. Kedvünk szerint ízesíthetjük a tésztáját (akár sósan is!), remekül passzol hozzá a gyümölcs, a csoki, a lekvár, de melegebb napokon akár egy kis fagyival is feldobhatjuk. Hétvégéken vagy ráérős reggeleken szuper napindító lehet, de a tésztát akár előző este is összeüthetjük, hogy reggel már csak kisütni kelljen őket. Mindössze egy jó gofrisütőre és egy jó receptre van hozzá szükségünk – ez utóbbit mi szolgáltatjuk most nektek!
Dupla csokis gofri
Hozzávalók:
A tálaláshoz:
Elkészítés:
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport és az apróra vágott csokit.
Egy másik edényben összekeverjük a tojást, a tejet, a vajat és a vaníliakivonatot. Ezután hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és jól összedolgozzuk.
A tésztát gofrisütőben addig sütjük, amíg jó ropogóssá nem válik a gofrik külseje. Tálalás előtt nyakon öntjük a kétféle olvasztott csokoládéval, de ízlés szerint feldobhatjuk akár vaníliafagyival, akár a kedvenc szezonális gyümölcsünkkel. A végeredmény mindenképp isteni!