Írd be, mit keresel:

Kevesebb cukorral, egészségesebben

A legtöbben képtelenek ellenállni a cukros dolgoknak, mert már a függői lettek. Ráadásul minden évszaknak megvan a szezonális kedvence, a hideg időszakban például szeretjük agyoncukrozni a teánkat, ilyenkor a kánikulában pedig semmi másra nem vágyunk, csak egy gombóc cukorra, azaz fagyira. 

Cookta - 2016.07.28.
Kevesebb cukorral, egészségesebben

De mi lenne, ha most megfékeznénk az őrült cukorfogyasztást? Nem kell magunkat megfosztanunk semmitől, csupán érdemes néhány változtatást beiktatnunk a mindennapokba.

Napkezdés meleg citromos vízzel

Ha meleg citromos vízzel indítjuk a napot, a vércukorszintünk nem fog megemelkedni, valamint ez az ital segít az emésztésben is. Emellett jótékonyan hat az epeműködésre és a gyomorsav-termelésre. A citrom vízben oldódó rostot is tartalmaz (pektin), melynek köszönhetően kevésbé fogunk a cukrok, illetve a feldolgozott ételek után sóvárogni!

Cukorpótlás sztíviával és nyírfacukorral

Mielőtt egy termék a bevásárlókosárba kerül, érdemes egy pillantást vetni az összetevők listájára is. Azok, amelyeken alacsony/csökkentett zsírtartalom, kalória- vagy zsírmentes felirat szerepel, a legtöbb esetben tele vannak cukorral. Ezért jó megismerkedni közelebbről is olyan édesítőszerekkel, melyek az ízlelőbimbóinkat nyugtatják, de a szervezetet nem károsítják. Remek választás lehet például a sztívia (stevia) vagy a nyírfacukor (xylitol). Ez utóbbi egy természetes cukoralkohol, melynek ugyanolyan az édesítőereje, mint a cukornak, de a glikémiás indexe alacsonyabb. A sztíviának szintén nagyon alacsony a glikémiás indexe, és nem emeli meg a vércukorszinteteket, mint a sima cukor.

További tudnivalók, tanácsok, tippek és trükkök a cukorszegényebb életmódért >>

Cukormentes receptek >>

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.