Abban mindenki egyetért, hogy a friss csöves főtt kukorica a nyár egyik legjobb étele. Aki pedig kóstolta már sütve vagy grillezve, az tudja csak igazán értékelni a zsenge kukoricát. Most egy felturbózott sültkukorica-recept következik.
Aki szereti a kukoricát, igyekszik minél többféle módon elkészíteni. A sült kukoricánál a füstös íz nagyon jót tesz neki, de ha vékonyan szeletelt szalonnába tekerve sütjük, még istenibb lesz az ízhatás. A bacon nemcsak pluszízt ad az ételnek, de zsírtartalma folytán puhábbra sül vele a kukorica.
És ha ez még nem lenne elég, be is pácolhatjuk a kukoricát, mint tette Klári, az alábbi recept küldője. Fokhagyma, tejföl és kefir keveréke került a csöves kukoricára, majd erre jött a bacon. „Érdemes volt kipróbálni: egy új, fantasztikus ízvilág-ízharmónia tárult elénk” – írja. Mi is kipróbáljuk!
Grillezett kukorica baconköntösben
Hozzávalók 2 személynek:
Elkészítés: A tejfölt és kefirt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és jól kikeverjük. A kukoricákat egyenként megkenjük a fokhagymás krémmel, majd egy kukoricát 4 db kiterített baconszeletbe tekerünk.
A grillserpenyőt kikenjük olajjal, felforrósítjuk, és szép pirosra sütjük a baconbe tekert kukoricákat, időnként megforgatva. Faszénparázs fölött is megsüthetjük.
Azonnal, melegen tálaljuk. Kínálhatunk mellé kovászos uborkát is – ha már nyár van!
A receptet és a fotót Szekeres Lajosné Klári küldte. Köszönjük!