Írd be, mit keresel:

Alakbarát almás fogás izgalmasan, csirkemellel

Igazi hétvégi klasszikus a grillcsirke, finoman fűszerezve és omlósra sütve, hasában egy almával, ami különösen finommá és puhává varázsolja. Ennek nyári változata az almás grillcsirkenyárs, ami legalább ilyen finom, és sokkal gyorsabban elkészül.

Cookta - 2016.07.30.
Alakbarát almás fogás izgalmasan, csirkemellel

A sovány, fehér húsú csirkemell nagyon jó alapanyag, ráadásul kiadós, és gyorsan el is készül, jól fűszerezhető, szinte minden fűszer illik hozzá. Vannak, akik jellegtelennek és unalmasnak tartják, pedig minden csak fűszerezés kérdése, és persze az sem mindegy, mivel párosítjuk.

Az alma például nagyon jó társa a csirkének – ahogy az egészben sült grillcsirke esetén illatossá és omlóssá teszi a húst a hasüregben sült egész alma, úgy a serpenyős vagy grillen sült nyársnál is igaz ez. A csirkemellet emellett érdemes bepácolni, hogy igazán izgalmas és ízletes fogást kapjunk. Amellett, hogy nagyon finom fogást kapunk, ami párc alatt elkészül, még azt is elmondhatjuk, hogy kalóriaszegény, gluténmentes, tejmentes és tojásmentes is egyszerre!

Forrás:
iStock

Köretként készíthetünk mellé egy kiadós, színes friss salátát, süthetünk hozzá parázsburgonyát, de egy gyors zöldfűszeres kuszkusz vagy mazsolás köles is méltó kísérője lehet.

Almás csirkenyárs

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 4 alma
  • 1 csilipaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1/2 citrom
  • 1/2 dl olívaolaj
  • bors

Elkészítés: A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, majd felkockázzuk. Sózzuk, borsozzuk, tálba tesszük, hozzáreszeljük a citrom héját, ráfacsarjuk a levét. A csilit és a petrezselymet felaprítjuk, a húshoz adjuk az olívaolajjal együtt, és alaposan összeforgatjuk, majd addig pihentetjük, amíg az almát előkészítjük.

A fa grillnyársakat vízbe áztatjuk, hogy a tűzön ne égjenek meg.

Az almákat cikkekre vágjuk, magházukat kivágjuk, húsukat felkockázzuk, és a csirkemellel váltakozva a nyársra húzzuk.

Grillrácson parázs fölött vagy forró grillserpenyőben időnként megforgatva 8-10 perc alatt megsütjük.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.