A pogácsa az egyik legkedveltebb sós nassolnivaló, maga a tökéletes vendégváró falat, mivel szinte eteti magát. De mit tegyünk, ha nincs elég időnk vagy kedvünk hosszasan készülődni?
Szinte nincs olyan ember a földön, aki ne rajongana a pogácsáért, de sokszor nagyon időigényes az elkészítése a sok gyúrással és kelesztéssel, ráadásul nehéz megtalálni a megfelelő receptet, és sok-sok gyakorlásra van szükség ahhoz, hogy tökéleteset alkothassunk. Kezdőknek és időhiányban szenvedőknek szuper választás lehet ez az egyszerűen összedobható, mégis ínycsiklandó pogácsa, amihez mindössze pár percre és három összetevőre lesz szükségünk. Attól pedig nem kell félnünk, hogy esetleg ízetlen lesz a végeredmény – a benne lévő kéksajt ugyanis fantasztikusan karakteres ízt ad a falatkáknak. Garantáltan mindenkit levesz majd a lábáról!
Kéksajtos pogácsa
Hozzávalók:
Elkészítés:
A lisztet, a vajat és a kéksajtot jól összegyúrjuk, majd minimum fél órára hűtőbe tesszük, de akár egy éjszakára is pihentethetjük.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A tésztát kinyújtjuk, majd apró pogácsákat vágunk belőle egy kisebb pohár vagy forma segítségével. Ezután lekenjünk őket a felvert tojással, és megszórjuk a magokkal.
A kész pogácsákat sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, és 10–15 perc alatt készre sütjük.