Írd be, mit keresel:

Gyors vendégváró: pogácsa mindössze három hozzávalóból

A pogácsa az egyik legkedveltebb sós nassolnivaló, maga a tökéletes vendégváró falat, mivel szinte eteti magát. De mit tegyünk, ha nincs elég időnk vagy kedvünk hosszasan készülődni?

Cookta - 2016.07.31.
Gyors vendégváró: pogácsa mindössze három hozzávalóból

Szinte nincs olyan ember a földön, aki ne rajongana a pogácsáért, de sokszor nagyon időigényes az elkészítése a sok gyúrással és kelesztéssel, ráadásul nehéz megtalálni a megfelelő receptet, és sok-sok gyakorlásra van szükség ahhoz, hogy tökéleteset alkothassunk. Kezdőknek és időhiányban szenvedőknek szuper választás lehet ez az egyszerűen összedobható, mégis ínycsiklandó pogácsa, amihez mindössze pár percre és három összetevőre lesz szükségünk. Attól pedig nem kell félnünk, hogy esetleg ízetlen lesz a végeredmény – a benne lévő kéksajt ugyanis fantasztikusan karakteres ízt ad a falatkáknak. Garantáltan mindenkit levesz majd a lábáról!

Kéksajtos pogácsa

Forrás:
iStock

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg kéksajt
  • 1 tojás felverve, a lekenéshez
  • szezámmag díszítésként

Elkészítés:

A lisztet, a vajat és a kéksajtot jól összegyúrjuk, majd minimum fél órára hűtőbe tesszük, de akár egy éjszakára is pihentethetjük.

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

A tésztát kinyújtjuk, majd apró pogácsákat vágunk belőle egy kisebb pohár vagy forma segítségével. Ezután lekenjünk őket a felvert tojással, és megszórjuk a magokkal.

A kész pogácsákat sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, és 10–15 perc alatt készre sütjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.