Írd be, mit keresel:

Friss, fanyar finomság: rebarbarapuding pofonegyszerűen

Bár a nagyobb boltokban és zöldségeseknél elsősorban tavasszal népszerű a rebarbara, piacon egész nyáron találkozhatunk vele. A savanykás gyümölcs frissítő a nyári melegben is, érdemes belőle üdítő desszertet készíteni.

Cookta - 2016.08.01.
Friss, fanyar finomság: rebarbarapuding pofonegyszerűen

A rebarbara a sóskafélék családjába tartozik, hasonlóan savanyú íze is erről árulkodik. Szinte mindenütt megterem, napos helyre ültetve bőségesen hozza hatalmas, burjánzó leveleit, míg árnyékos részen a levélnyelek karcsúak maradnak – nekünk pedig minél vastagabb, húsosabb levélnyélre van szükségünk, hiszen ez a rebarbara fogyasztható része.

Ha piacon vagy zöldségesnél jutunk hozzá, figyeljünk arra, hogy friss, lédús legyen. Ha feszes, nehezen hajlítható a rebarbara, illetve ha a körmünket belenyomva a húsba nedv szivárog ki, akkor biztosan friss példánnyal van dolgunk. 

Forrás:
iStock

A rebarbarát érdemes alaposan, figyelmesen meghámozni, késsel finoman lehúzva a külső bőrt, és ha nagyon szálas, akkor attól is megszabadítani.

A vaníliával jól harmonizál, vaníliás pudingporral és egy kis tejföllel pedig egyszerűen készíthetünk belőle frissítő gyümölcsös pudingot.

Rebarbarapuding

Hozzávalók:

  • 50 dkg rebarbara
  • 1 dl víz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejföl

Elkészítés: A rebarbarát megpucoljuk, 1,5–2 centis darabokra vágjuk. Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a vizet, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd feltesszük főni. Néhány percig főzzük – nagyon gyorsan megpuhul, és könnyen szét is esik, de ez most direkt jó.

A tejfölt kikeverjük a vaníliás pudingporral és 1 merőkanállal a rebarbarakompót levéből, majd a rebarbarához öntjük, és 1-2 perc alatt kevergetve besűrítjük. 

Poharakba, kelyhekbe, tálkákba kanalazzuk, és hagyjuk hűlni, dermedni.

Citromfű vagy menta leveleivel díszítve, akár friss gyümölccsel tálalhatjuk jól behűtve.

Forrás:
Cookta.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.