Írd be, mit keresel:

Pazar pisztráng színes zöldségekkel töltve

Az egyik legfinomabb húsú hal a pisztráng, amit ma már szerencsére egyre több helyen frissen is beszerezhetünk. Nagyon omlós, lágy a húsa, kellemesen fűszerezhető, nincs tolakodó „hal íze”, így azok is kedvelik, akik amúgy nem rajonganak a halételekért.

Cookta - 2016.08.04.
Pazar pisztráng színes zöldségekkel töltve

A pisztráng sokféle módon elkészíthető, de kétség kívül az egyik legjobb és legegyszerűbb módja a grillezés. A hal hasürege adja magát, hogy oda valami fűszert vagy ízesítőt, citromot, fokhagymát, fűszervajat töltsünk. Ennél tovább is mehetünk – mint tette olvasónk, Attila –, aki egy hegyes és éles késsel a pisztrángot kifilézte, és a halat egy színes és fűszeres zöldséges töltelékkel megtöltötte. 

Elegáns, könnyű és nagyon látványos fogás, ami bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét, grillezhető kerti partin szabadban, de akár sütőben vagy elektromos grillen is megsüthető.

Forrás:
Bakos Attila

Zöldségekkel töltött grillezett pisztráng

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 db közepes konyhakész pisztráng
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom
  • 1 szál sárgarépa
  • 3 szál újhagyma
  • 1 szál szárzeller
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 1 db szikkadt zsemle
  • pici tej
  • só, bors

A körethez:

  • 20 dkg jázmin rizs
  • 20 dkg vegyes zöldség (fagyasztott)
  • 3 dkg vaj

Elkészítés: A halat megmossuk, leszárítjuk, kifilézzük, beirdaljuk, és citromlével kívül-belül meglocsoljuk, majd sóval, borssal bedörzsöljük.

A szalonnát apró kockákra vágjuk, serpenyőben kipirítjuk a zsírját. A felesleget leöntjük, és a maradékon megfonnyasztjuk a tisztított és vékony csíkokra vágott zöldségeket és a reszelt fokhagymát. Ízesítjük sóval, borssal, hozzáadjuk a fehérbort, és miután a zöldségeket megdinszteltük, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. 

Forrás:
Bakos Attila

A zsemlét kevés tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és hozzámorzsoljuk a zöldségekhez, hozzáadjuk a tojást, és az egészet összedolgozzuk, ezzel a töltelékkel töltjük meg a halak hasüregét. 

Forrás:
Bakos Attila

Forrás:
Bakos Attila

A töltött pisztrángokat az előmelegített grillen mindkét oldalukon szép pirosra sütjük. 

A körethez a jázmin rizst megfőzzük, a zöldségkeveréket vajon megpároljuk, és ízesítjük egy kevés sóval. 

A töltött pisztrángot a jázmin rizzsel, a párolt zöldségkörettel és citromszeletekkel tálaljuk. 

Forrás:
Bakos Attila

A receptet és a fotót Bakos Attila küldte. Köszönjük!

Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit a Heinz és a Cookta közös grill receptversenyére, értékes ajándékokért! >>

Forrás:
Cookta.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.