Írd be, mit keresel:

Kókuszpalacsinta, a különleges keleti csemege lisztmentesen

A palacsinta hihetetlenül sokféle módon variálható, a gyors, egészségesebb fajták pedig nemcsak desszertnek vagy uzsonnára, de reggelinek is remekek. Ez a lisztmentes és tejmentes változat ráadásul elképesztően finom, és néhány perc alatt meg is van.

Cookta - 2016.08.07.
Kókuszpalacsinta, a különleges keleti csemege lisztmentesen

A kókusz sokoldalúan felhasználható alapanyag, érdemes egy kis felhasználási ötletet ellesnünk onnan, ahol terem. A kókuszhúsból őrölt lisztből például isteni kis palacsintákat sütnek Ázsiában, és nemcsak otthon, hanem piacon, utcán is, amihez speciális sütőedényük van, banánlevélbe csomagolva árulják és fogyasztják street foodként az édes kisült tésztát.

Forrás:
iStock

Forrás:
iStock

Kiadós, egyszerű és nagyon finom, nem szükséges hozzá speciális sütőforma, hiszen a tészta úgy viselkedik, mint az amerikai palacsinta tésztája, könnyen süthetünk belőle kisebb tenyérnyi pufi palacsintákat. Jó kis lendületet ad egész délelőttre, ha reggelire készítjük, de csokiszósszal vagy fagyival desszertnek sem utolsó a kókuszpalacsinta.

Kókuszpalacsinta

Hozzávalók:

  • 1,5 dl kókuszliszt (vagy kókuszreszelék finomra őrölve)
  • 1 dl kókusztej
  • 3 tojás
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál kukoricakeménytő
  • 1 evőkanál cukor vagy nyírfacukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

Elkészítés: A tojásokat egy keverőtálba ütjük, kézi habverővel felverjük, majd hozzáadjuk a kókuszlisztet, a kókusztejet, a sütőport, a cukrokat, az étkezési keményítőt és egy csipet sót, majd simára keverjük.

Pihentetés nélkül süthetjük: zsiradék nélkül kisebb tenyérnyi palacsintákat sütünk a masszából 3-4 perc alatt, félidőben átfordítva. A tejszíntől van elég zsiradék a tésztában, nem kell hozzá plusz zsiradék a sütéshez.

Tányérra szedjük, és melegen tálaljuk friss gyümölccsel, lekvárral, mézzel, nutellával, ki mivel szereti.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.