A palacsinta hihetetlenül sokféle módon variálható, a gyors, egészségesebb fajták pedig nemcsak desszertnek vagy uzsonnára, de reggelinek is remekek. Ez a lisztmentes és tejmentes változat ráadásul elképesztően finom, és néhány perc alatt meg is van.
A kókusz sokoldalúan felhasználható alapanyag, érdemes egy kis felhasználási ötletet ellesnünk onnan, ahol terem. A kókuszhúsból őrölt lisztből például isteni kis palacsintákat sütnek Ázsiában, és nemcsak otthon, hanem piacon, utcán is, amihez speciális sütőedényük van, banánlevélbe csomagolva árulják és fogyasztják street foodként az édes kisült tésztát.
Kiadós, egyszerű és nagyon finom, nem szükséges hozzá speciális sütőforma, hiszen a tészta úgy viselkedik, mint az amerikai palacsinta tésztája, könnyen süthetünk belőle kisebb tenyérnyi pufi palacsintákat. Jó kis lendületet ad egész délelőttre, ha reggelire készítjük, de csokiszósszal vagy fagyival desszertnek sem utolsó a kókuszpalacsinta.
Kókuszpalacsinta
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojásokat egy keverőtálba ütjük, kézi habverővel felverjük, majd hozzáadjuk a kókuszlisztet, a kókusztejet, a sütőport, a cukrokat, az étkezési keményítőt és egy csipet sót, majd simára keverjük.
Pihentetés nélkül süthetjük: zsiradék nélkül kisebb tenyérnyi palacsintákat sütünk a masszából 3-4 perc alatt, félidőben átfordítva. A tejszíntől van elég zsiradék a tésztában, nem kell hozzá plusz zsiradék a sütéshez.
Tányérra szedjük, és melegen tálaljuk friss gyümölccsel, lekvárral, mézzel, nutellával, ki mivel szereti.