Írd be, mit keresel:

Bazsalikomos-fokhagymás csirkemáj színes nyárson sütve

A csirkemáj az egyik legkiadósabb és leggyorsabban elkészülő húsféle, percek alatt megsül, egy kis kápia paprikával és lila hagymával nyársra húzva és grillezve mutatós és nagyon finom fogást készíthetünk egyszerűen.

Cookta - 2016.08.09.
Bazsalikomos-fokhagymás csirkemáj színes nyárson sütve

A csirkemáj rendkívül jól és sokoldalúan használható alapanyag, resztelve néhány perc alatt elkészül kis hagymával összesütve, isteni finom lecsósan, de baconszeletekbe tekerve, sütőben vagy serpenyőben sütve is remek és igazán egyszerű fogás. Készülhet belőle pástétom vagy májkrém is, sokféle fűszer jól illik hozzá. Arra figyeljünk mindenképpen, hogy a máj mellett található zöld epe egyben, sértetlenül legyen eltávolítva, mert különben ehetetlenül keserű lesz az étel. 

A csirkemájat érdemes egy kis fokhagymás tejbe áztatni készítés előtt: ahogy a csirkemell, így a csirkemáj is lágyabb lesz a tejtől, finomabb a fokhagymától. Ha pedig grillen sütjük meg, csodás, kissé füstös fogást kapunk, de sütőben, serpenyőben is nagyon finom lesz.

Forrás:
Bodnár Éva

Színes, csirkemájas nyársak

Hozzávalók: 

  • 60 dkg csirkemáj
  • 2-3 kápia paprika
  • 2-3 fej lila hagyma
  • bors
  • bazsalikom
  • balzsamecet
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej

Elkészítés: Grillezés előtt a csirkemájat 2-3 órán keresztül fokhagymás tejben áztatjuk, majd jól lecsöpögtetjük.

A lila hagymát meghámozzuk és cikkekre vágjuk, a kápia paprikát először szeletekre, majd kockára vágjuk. A csirkemájakat félbevágjuk, és a zöldségekkel váltakozva nyársra fűzzük. Sóval, borssal, szárított bazsalikommal fűszerezzük, olajjal meglocsoljuk, majd minden oldalát készre sütjük. Amikor kész, meglocsoljuk kevés balzsamecettel.

A receptet és a fotót Bodnár Éva küldte. Köszönjük!

Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit a Heinz és a Cookta közös grill receptversenyére, értékes ajándékokért! >>

Forrás:
Cookta.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.