A csirkemáj az egyik legkiadósabb és leggyorsabban elkészülő húsféle, percek alatt megsül, egy kis kápia paprikával és lila hagymával nyársra húzva és grillezve mutatós és nagyon finom fogást készíthetünk egyszerűen.
A csirkemáj rendkívül jól és sokoldalúan használható alapanyag, resztelve néhány perc alatt elkészül kis hagymával összesütve, isteni finom lecsósan, de baconszeletekbe tekerve, sütőben vagy serpenyőben sütve is remek és igazán egyszerű fogás. Készülhet belőle pástétom vagy májkrém is, sokféle fűszer jól illik hozzá. Arra figyeljünk mindenképpen, hogy a máj mellett található zöld epe egyben, sértetlenül legyen eltávolítva, mert különben ehetetlenül keserű lesz az étel.
A csirkemájat érdemes egy kis fokhagymás tejbe áztatni készítés előtt: ahogy a csirkemell, így a csirkemáj is lágyabb lesz a tejtől, finomabb a fokhagymától. Ha pedig grillen sütjük meg, csodás, kissé füstös fogást kapunk, de sütőben, serpenyőben is nagyon finom lesz.
Színes, csirkemájas nyársak
Hozzávalók:
Elkészítés: Grillezés előtt a csirkemájat 2-3 órán keresztül fokhagymás tejben áztatjuk, majd jól lecsöpögtetjük.
A lila hagymát meghámozzuk és cikkekre vágjuk, a kápia paprikát először szeletekre, majd kockára vágjuk. A csirkemájakat félbevágjuk, és a zöldségekkel váltakozva nyársra fűzzük. Sóval, borssal, szárított bazsalikommal fűszerezzük, olajjal meglocsoljuk, majd minden oldalát készre sütjük. Amikor kész, meglocsoljuk kevés balzsamecettel.
A receptet és a fotót Bodnár Éva küldte. Köszönjük!