Írd be, mit keresel:

Rántott padlizsán – már megint az olaszok csinálják a legjobban!

Mi, magyarok mindent kirántunk, amit csak lehet, ami, lássuk be, nem túl fantáziadús. Rendben, a ropogós bunda tényleg nagyon finom, de érdemes egy kicsit variálni azt is, ami benne sül. Olasz rántottpadlizsán-recept következik – videóval!

Cookta - 2016.08.10.
Rántott padlizsán – már megint az olaszok csinálják a legjobban!

A melanzane in carrozza egy töltött, bundás padlizsán, ami kicsit pepecselősebb, de sokkal finomabb az egyszerű rántott padlizsánnál. A padlizsánszeleteket egy kicsit elő kell sütni, majd mozzarellaszelet és bazsalikom kerül rá, a tetejére egy másik szelet sült padlizsán. Ha tovább akarnánk turbózni, egy kis pármai sonkától vagy pestótól sem sértődik meg, ez is mehet a mozzarellával együtt a padlizsánszeletek közé. A bundázás lehet hagyományos, de ha egy kis reszelt parmezánnal még gazdagítjuk a zsemlemorzsát, akkor igazán fantasztikus lesz a végeredmény.

A rántott ételeket klasszikusan bő olajban sütjük, de egyre terjed a sütőben való sütés is, és ez ennél a bundás padlizsánnál is működik: a bepanírott kis töltött padizsánokat sütőpapírral bélelt tepsire téve, olajjal megspriccelve toljuk 200 fokos sütőbe, ahol 15-20 perc alatt sülnek meg. Ha forró olajban sütjük, ott 8-10 perc alatt elkészül.

Forrás:
iStock

Mozzarellával töltött rántott padlizsán

Melanzane in carrozza

Hozzávalók:
2 közepes, hosszúkásabb padlizsán
2 golyó mozzarella
szárított oregánó
friss bazsalikom
10 dkg liszt
2 tojás
10 dkg zsemlemorzsa
olívaolaj
étolaj

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 210 fokra. A padlizsánokat megmossuk, végeiket levágjuk, majd húsukat vékony karikákra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, olívaolajjal megkenjük, megsózzuk, és 5 percre betesszük a sütőbe. 

A mozzarellát is karikára vágjuk, megszórjuk oregánóval, a bazsalikomleveleket a szárról lecsipkedjük. 

Az elősütött padlizsánok felére 1-1 szelet mozzarellát és bazsalikomlevelet teszünk, majd befedjük a maradék padlizsánszeletekkel. 

Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban szép pirosra sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot, és azonnal, forrón tálaljuk.

Objektum doboz

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.