Nemcsak finom és egyszerű, de cukormentes és lisztmentes is, ráadásul olyan gyors, hogy reggelire is simán elkészíthető, és olyan finom, hogy desszertnek is megállja a helyét.
Zabpehely, banán, tojás és joghurt a bázisa ennek az egészséges palacsintának, ami jó eséllyel mindig van otthon, ahogy sütőpor is, az extra benne az áfonya, de szezonon kívül ehhez pár kanálnyi fagyasztottat is használhatunk. A palacsintatészta egy botmixerrel pillanatok alatt összedolgozható, így a zabpehely darálásával sem kell bajlódnunk.
Ha a tésztát túl sűrűnek találnánk, egy kis vízzel hígítható, de nem szabad folyósnak lennie, hiszen nem célunk, hogy elterüljön a serpenyőben.
Reggelire joghurttal, mézzel tálaljuk, de ha uzsonnára vagy desszertnek készítjük, kínálhatunk mellé egy-egy gombóc áfonyafagyit vagy csokiszószt is.
Áfonyás zabpalacsinta
Hozzávalók:
Elkészítés: A banánt meghámozzuk, és egy keverőtálba tördeljük, hozzáadjuk a tojásokat, a zabpelyhet, a joghurtot, a sütőport, egy csipet sót és a vaníliakivonatot, majd egy botmixerrel alaposan összeturmixoljuk.
Egy teflonserpenyőt felforrósítunk, egy picit kikenjük olajjal, és a tésztamasszából kanállal kis kupacokat merünk bele. Ízlés szerint áfonyát potyogtatunk bele, majd ha az alsó oldala megsült, megfordítjuk, és még 1-2 percig sütjük.
Azon melegében tálaljuk, ízlés szerint mézzel, juharsziruppal vagy porcukorral, friss áfonyával.