Írd be, mit keresel:

Pöttyös palacsinta – áfonyás finomság reggelire vagy uzsonnára

Nemcsak finom és egyszerű, de cukormentes és lisztmentes is, ráadásul olyan gyors, hogy reggelire is simán elkészíthető, és olyan finom, hogy desszertnek is megállja a helyét.

Cookta - 2016.08.12.
Pöttyös palacsinta – áfonyás finomság reggelire vagy uzsonnára

Zabpehely, banán, tojás és joghurt a bázisa ennek az egészséges palacsintának, ami jó eséllyel mindig van otthon, ahogy sütőpor is, az extra benne az áfonya, de szezonon kívül ehhez pár kanálnyi fagyasztottat is használhatunk. A palacsintatészta egy botmixerrel pillanatok alatt összedolgozható, így a zabpehely darálásával sem kell bajlódnunk.

Ha a tésztát túl sűrűnek találnánk, egy kis vízzel hígítható, de nem szabad folyósnak lennie, hiszen nem célunk, hogy elterüljön a serpenyőben.

Reggelire joghurttal, mézzel tálaljuk, de ha uzsonnára vagy desszertnek készítjük, kínálhatunk mellé egy-egy gombóc áfonyafagyit vagy csokiszószt is.

Forrás:
iStock

Áfonyás zabpalacsinta

Hozzávalók:

  • 1 közepes banán
  • 2 tojás
  • 10 dkg finom zabpehely
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • csipet só
  • 1 marék áfonya

Elkészítés: A banánt meghámozzuk, és egy keverőtálba tördeljük, hozzáadjuk a tojásokat, a zabpelyhet, a joghurtot, a sütőport, egy csipet sót és a vaníliakivonatot, majd egy botmixerrel alaposan összeturmixoljuk.

Egy teflonserpenyőt felforrósítunk, egy picit kikenjük olajjal, és a tésztamasszából kanállal kis kupacokat merünk bele. Ízlés szerint áfonyát potyogtatunk bele, majd ha az alsó oldala megsült, megfordítjuk, és még 1-2 percig sütjük.

Azon melegében tálaljuk, ízlés szerint mézzel, juharsziruppal vagy porcukorral, friss áfonyával.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.