Zöld, nyers, vegán, de nem avokádókrém – mi az? Egy nagyon egyszerűen elkészthető és finom, diétázóknak is tökéletes szendvicskrém, ami mártogatósként is megállja a helyét. Mutatjuk a receptet – videóval!
Nagyon szeretjük a guacamolét, vagyis az avokádókrémet, ami mártogatósként a házibulik és kerti partik kedvence, gyors vacsorának is tökéletes. Így minden hasonlóan egyszerű, egészséges és finom receptnek örülünk, mert a változatosság gyönyörűséges – a tányéron és a szervezetünk számára is.
Nyers karfiol az alapja, ami húsos, zöld kaliforniai paprikával összemixelve krémes állagot kap. Ezt már csak ízesíteni kell egy kis sóval, borssal, citromlével, zöldfűszerrel – és természetesen fokhagymával, és már kész is az egészséges mártogatós.
Aki még krémesebben szeretné, egy kis joghurttal vagy krémsajttal elkeverheti, és készíthető piros vagy sárga húsú paprikával is, igaz, akkor már nem tréfálhatjuk meg vendégeinket azzal, hogy avokádókrémnek hiszik ezt a finom mártogatóst, szendvicskrémet.
Hamis guacamole
Hozzávalók:
Elkészítés: Az alapanyagokat egy késes konyhai robotgépbe tesszük, ízlés szerint fűszerezzük, majd krémesre mixeljük.
Kínálhatjuk hasábokra vágott zöldségekkel, tortillával, kenyérrel, pirított pitával – ízlés szerint.