Írd be, mit keresel:

Hamis avokádókrém – pofonegyszerű és egészséges szendvicskrém

Zöld, nyers, vegán, de nem avokádókrém – mi az? Egy nagyon egyszerűen elkészthető és finom, diétázóknak is tökéletes szendvicskrém, ami mártogatósként is megállja a helyét. Mutatjuk a receptet – videóval!

Cookta - 2016.08.13.
Hamis avokádókrém – pofonegyszerű és egészséges szendvicskrém

Nagyon szeretjük a guacamolét, vagyis az avokádókrémet, ami mártogatósként a házibulik és kerti partik kedvence, gyors vacsorának is tökéletes. Így minden hasonlóan egyszerű, egészséges és finom receptnek örülünk, mert a változatosság gyönyörűséges – a tányéron és a szervezetünk számára is.

Nyers karfiol az alapja, ami húsos, zöld kaliforniai paprikával összemixelve krémes állagot kap. Ezt már csak ízesíteni kell egy kis sóval, borssal, citromlével, zöldfűszerrel – és természetesen fokhagymával, és már kész is az egészséges mártogatós.

Aki még krémesebben szeretné, egy kis joghurttal vagy krémsajttal elkeverheti, és készíthető piros vagy sárga húsú paprikával is, igaz, akkor már nem tréfálhatjuk meg vendégeinket azzal, hogy avokádókrémnek hiszik ezt a finom mártogatóst, szendvicskrémet.

Forrás:
iStock

Hamis guacamole

Hozzávalók:

  • 20 dkg karfiol apró rózsákra szedve
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1/2 paradicsom
  • 1,5 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál apritott petrezselyem és snidling
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés: Az alapanyagokat egy késes konyhai robotgépbe tesszük, ízlés szerint fűszerezzük, majd krémesre mixeljük.

Kínálhatjuk hasábokra vágott zöldségekkel, tortillával, kenyérrel, pirított pitával – ízlés szerint.

Objektum doboz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.