A csokoládé gyerekek és felnőttek kedvence, de míg mi, egészségtudatosabb felnőttek meggyőző érvekkel le tudunk mondani róla, addig a gyerekek csak sóvárognak utána, ha olyan konok „egészségpárti” szülőkkel vannak megáldva, mint amilyen én is vagyok. De mostantól vége a sóvárgásnak!
Na nem azért, mert feladtam elveimet, és kisfiam mostantól számolatlanul eheti a bolti cukros csokit, hanem mert kikísérleteztem egy olyan egészséges változatot, ami cukormentes és vegán, teljesen természetes, így büntetlenül fogyaszthatja bárki. Édességét a datolya adja, a kakaóvaj és a kakaópor mellett csak kesudió és chiamag van benne.
Én mogyoróval és kakaóbabtörettel ízesítettem, de lehet mandulával, dióval, aszaltgyümölcs-darabkákkal, esetleg fűszerekkel is. Nagyon finom és egyszerű, érdemes hozzá beszerezni egy csokitáblás szilikonformát!
Mogyorós táblás csokoládé házilag (cukormentes, vegán)
Hozzávalók:
Elkészítése: A kakaóvajat gőz fölött megolvasztjuk. A kesudiót, a kakaóport és a chiamagot turmixgépbe tesszük, és finomra őröljük. Amikor kész, kiöntjük egy edénybe. A datolyát aprítógépbe tesszük, és pépesre mixeljük, majd lassan hozzáöntjük a kihűlt kakaóvajat. Ezután a datolyás kakaóvajat is hozzáöntjük a kesudiós alaphoz, összemixeljük, és egy szilikonformába nyomkodjuk (NEM FOLYÓS!!!).
Tetejére mogyorót és kakaóbabot szórunk, betesszük 1 órára a fagyasztóba, majd lehet is kóstolni!
További fotókat és egészséges recepteket itt találtok tőlem >>