Írd be, mit keresel:

Készítsünk Oreo bonbont házilag!

Bevalljuk, ez egy kicsit csalós sütemény, mivel kész alapanyagokkal dolgozunk, így a végeredmény nem feltétlenül a mi érdemünk, persze ennek is van egy hatalmas előnye: gyakorlatilag nem lehet elrontani!

Cookta - 2016.08.14.
Készítsünk Oreo bonbont házilag!

Az Oreo keksz a tengerentúlon már régóta nagy sikereknek örvend, nálunk azonban még csak pár éve robbant be a köztudatba, és sokaknál még mindig heves vitákat vált ki. Néhányan esküsznek rá (sőt van, akinél függőséget is okoz!), mások pedig ki nem állhatják, és köszönik szépen, de inkább maradnak a régi, jól bevált Pilóta keksznél. Mi nem szeretnénk ebben a vitában állást foglalni, viszont jó hír, hogy a neve ellenére ez a bonbon mindkét kekszből elkészíthető, ha azonban az utóbbit választjuk, érdemes a legkakaósabb változatot használni.

Bár túl sok munkát nem igényel, mégis inkább különleges alkalmakhoz illő bonbonról van szó, ami akár saját készítésű ajándékként is megállja a helyét. Nagy előnye, hogy nem kell sütni, és mindössze három hozzávaló elég hozzá, de érdemes valamilyen reszelékkel megszórni, hogy mutatósabb legyen. A kekszet le kell darálni, de ha nincs erre alkalmas konyhai eszközünk, akkor sem kell megijedni: elég, ha konyharuhába tekerjük a kekszeket, és sodrófával néhányszor átmegyünk rajta.

Oreo bonbon házilag

Forrás:
iStock

Hozzávalók:

  • 22 dkg Oreo keksz (ez két csomagnyi, azaz nyolc darab)
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 tábla fehér csokoládé

Elkészítés:

A kekszet ledaráljuk, majd összekeverjük a mascarponéval, kis golyókat formálunk belőle, és mélyhűtőbe tesszük minimum fél órára, de nyugodtan hagyhatjuk akár egy éjszakára is.

A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hagyjuk egy picit hűlni, de nem túlságosan, hogy jól rádermedjen a kekszre. A golyókat jó alaposan megforgatjuk benne, hogy mindenhol ellepje.

Ezután jöhet a díszítés: mandula- vagy kókuszreszelékbe forgatjuk, de az igazán hedonisták nyugodtan forgathatják csokireszelékbe is. Ha ajándékba lesz, akkor szép dobozba tesszük, és tálalásig hűtőben tartjuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.