Bevalljuk, ez egy kicsit csalós sütemény, mivel kész alapanyagokkal dolgozunk, így a végeredmény nem feltétlenül a mi érdemünk, persze ennek is van egy hatalmas előnye: gyakorlatilag nem lehet elrontani!
Az Oreo keksz a tengerentúlon már régóta nagy sikereknek örvend, nálunk azonban még csak pár éve robbant be a köztudatba, és sokaknál még mindig heves vitákat vált ki. Néhányan esküsznek rá (sőt van, akinél függőséget is okoz!), mások pedig ki nem állhatják, és köszönik szépen, de inkább maradnak a régi, jól bevált Pilóta keksznél. Mi nem szeretnénk ebben a vitában állást foglalni, viszont jó hír, hogy a neve ellenére ez a bonbon mindkét kekszből elkészíthető, ha azonban az utóbbit választjuk, érdemes a legkakaósabb változatot használni.
Bár túl sok munkát nem igényel, mégis inkább különleges alkalmakhoz illő bonbonról van szó, ami akár saját készítésű ajándékként is megállja a helyét. Nagy előnye, hogy nem kell sütni, és mindössze három hozzávaló elég hozzá, de érdemes valamilyen reszelékkel megszórni, hogy mutatósabb legyen. A kekszet le kell darálni, de ha nincs erre alkalmas konyhai eszközünk, akkor sem kell megijedni: elég, ha konyharuhába tekerjük a kekszeket, és sodrófával néhányszor átmegyünk rajta.
Oreo bonbon házilag
Hozzávalók:
Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk, majd összekeverjük a mascarponéval, kis golyókat formálunk belőle, és mélyhűtőbe tesszük minimum fél órára, de nyugodtan hagyhatjuk akár egy éjszakára is.
A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hagyjuk egy picit hűlni, de nem túlságosan, hogy jól rádermedjen a kekszre. A golyókat jó alaposan megforgatjuk benne, hogy mindenhol ellepje.
Ezután jöhet a díszítés: mandula- vagy kókuszreszelékbe forgatjuk, de az igazán hedonisták nyugodtan forgathatják csokireszelékbe is. Ha ajándékba lesz, akkor szép dobozba tesszük, és tálalásig hűtőben tartjuk.