Írd be, mit keresel:

Sült banán csokival és pillecukorral, csakis édesszájúaknak

Grillezéskor, kerti partin a legjobb desszert a fagyi – vagy valami olyan édesség, ami szintén a grillrácson készül el, mégpedig egyszerűen.

Cookta - 2016.08.14.
Sült banán csokival és pillecukorral, csakis édesszájúaknak

Az angolszász országok kedvelt sült-grillezett édessége a pillecukor, amit marshmallow, mályvacukor és habcukor néven is ismerhetünk. Filmekben már mindenki láthatta, hogy a boldog amerikai család arcát megvilágítja az esti tábortűz mellett a lángok fénye, és nyárson sütik a marshmallow-t. Angol és amerikai szokás az is, hogy télen, a kandalló mellett esti desszertnek melegítik a pillecukrot kis nyársakra húzva.

Önmagában valószínűleg túl érdektelen és unalmas, de egy kis banánnal és csokival izgalmas és nagyon finom. A recept maga rém egyszerű, akár gyerekekre is rábízhatjuk a készítését – a késes bevágás után –, utána pedig pár perc alatt megsül a grillrácson. Olvadós csoki, krémesre sült banán, a korona pedig a sült mályvacukor. Hmmmmm. 🙂

Forrás:
Sétáló Patrícia

Grillezett banán csokival és pillecukorral

Hozzávalók személyenként:

  • 1 db banán
  • néhány kocka csokoládé
  • mini marshmallow

Elkészítés: Egy alufóliára ráteszünk egy banánt, amit hosszában bemetszünk egy hegyes késsel. Az ujjunkkal szétnyitjuk a közepét, és beletesszük először a felkockázott csokit, majd utána a mini marshmallow-t. Becsomagoljuk, vagy talpat készítünk neki az alufóliából.

A banánt a grillsütőre tesszük, és 3-5 perc sütés után már kanalazhatjuk is.

A receptet és a fotót Sétáló Patrícia küldte. Köszönjük!

Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit a Heinz és a Cookta közös grill receptversenyére, értékes ajándékokért! >>

Forrás:
Cookta.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.