Grillezéskor, kerti partin a legjobb desszert a fagyi – vagy valami olyan édesség, ami szintén a grillrácson készül el, mégpedig egyszerűen.
Az angolszász országok kedvelt sült-grillezett édessége a pillecukor, amit marshmallow, mályvacukor és habcukor néven is ismerhetünk. Filmekben már mindenki láthatta, hogy a boldog amerikai család arcát megvilágítja az esti tábortűz mellett a lángok fénye, és nyárson sütik a marshmallow-t. Angol és amerikai szokás az is, hogy télen, a kandalló mellett esti desszertnek melegítik a pillecukrot kis nyársakra húzva.
Önmagában valószínűleg túl érdektelen és unalmas, de egy kis banánnal és csokival izgalmas és nagyon finom. A recept maga rém egyszerű, akár gyerekekre is rábízhatjuk a készítését – a késes bevágás után –, utána pedig pár perc alatt megsül a grillrácson. Olvadós csoki, krémesre sült banán, a korona pedig a sült mályvacukor. Hmmmmm. 🙂
Grillezett banán csokival és pillecukorral
Hozzávalók személyenként:
Elkészítés: Egy alufóliára ráteszünk egy banánt, amit hosszában bemetszünk egy hegyes késsel. Az ujjunkkal szétnyitjuk a közepét, és beletesszük először a felkockázott csokit, majd utána a mini marshmallow-t. Becsomagoljuk, vagy talpat készítünk neki az alufóliából.
A banánt a grillsütőre tesszük, és 3-5 perc sütés után már kanalazhatjuk is.
A receptet és a fotót Sétáló Patrícia küldte. Köszönjük!