Írd be, mit keresel:

Így tartsuk frissen a zöldfűszereket egyszerűen

A fűszer az étel lelke, a friss zöldfűszer pedig egészen új dimenziókba emeli még a legegyszerűbb fogásokat is. Ha tehetjük, nevelgessünk élő zöldfűszert az erkélyen vagy az ablakpárkányon, de ha csokorban vesszük, akkor mindenképpen érdemes tudnunk, hogyan őrizhetjük meg frissességét minél tovább.

Cookta - 2016.08.15.
Így tartsuk frissen a zöldfűszereket egyszerűen

Petrezselyem, kapor, bazsalikom, kakukkfű, koriander, majoránna, oregánó, zsálya, rozmaring, snidling mind-mind barátunk, de hogyan maradnak a legtovább frissek?

A hosszabb száró zöld fűszernövények szára végét vágjuk le, majd állítsuk vízzel félig feltöltött pohárba vagy kisebb befőttesüvegbe. Hűvös helyen jobban elállnak, így a legjobb, ha a hűtő ajtajába állítjuk. Ha több mint 1 napig szeretnénk igazán frissen tartani, akkor húzzunk a tetejére egy tiszta zacskót, és gumival rögzítsük, így kevésbé tud párologni, és tovább friss marad, az aromáit is jobban megőrzi.

Forrás:
iStock

A rövidebb szárú vagy csak leveles fűszernövényeket – mint a zsálya vagy a kakukkfű – csomagoljuk be nedves, de nem vizes, jól kinyomkodott konyharuhába, akár többféle is kerülhet egybe. Egyébként a salátafélék is jól frissen tarthatóak ezzel a módszerrel, mert kapnak egy kevés nedvességet, nem fülledbek be, ha lazán tekerjük be, de nem is fonnyadnak a túl sok levegőtől.

Ha nagyobb mennyiségű zöldfűszer áll a házhoz, érdemes felaprítva, finomra vágva lefagyasztani. A legjobb megoldás, ha jégkockatartóba nyomkodjuk az előkészített zöldfűszert, kis vizet vagy olívaolajat öntünk rá, és így fagyasztjuk le. Ha megfagytak, nyugodtan átpakolhatjuk egy zacskóba a fűszerkockákat, felszabadítva így a jégkockatartót.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.