Írd be, mit keresel:

Fűszeres hústekercs – mutatós és isteni fogás nyársra húzva

A grillezett húsokat szeletben is süthetjük, de mennyivel mutatósabb, ha a bepácolt hússzeleteket feltekerjük, felszeletelve pedig a húscsigákat nyársra húzzuk. A fűszerek jobban beivódnak a húsba, szaftosabb marad, mintha szeletben sülne  és még mutatós is!

Cookta - 2016.08.16.
Fűszeres hústekercs – mutatós és isteni fogás nyársra húzva

A nyársra szúráshoz ennél jobb technika is van, mert ha szeletelve próbáljuk felfűzni a nyársakra a húscsigákat, elcsúszhatnak, így Ági, a Boldog Kukta blog szezőjének és a recept küldőjének tanácsai alapján érdemes készíteni, vagyis még felvágás előtt nyársalni, és utána szeletelni.

Az is nagy előnye ennek a sütési formának, hogy a kisebb hústekercsek gyorsabban átsülnek, mint az egész szeletek, egy görög salátával tálalva gyors, könnyű és nagyon finom fogás, akár diétázóknak is.

Forrás:
Tóth-Nacsa Ágnes

Bazsalikomos húscsiganyársak

Hozzávalók 4 db nyárshoz

  • 30 dkg sertéscomb
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • csipet só
  • csipet bors
  • bazsalikom 
  • szerecsendió

Valamint:

  • kb. 3-4 evőkanál olívaolaj a sütéshez
  • 4 db pálcika

Elkészítés: Négy szelet húst vágok, majd kiklopfolom nem túl vékonyra, és megsózom mindkét oldalán. Csak az egyik felét kenem be a húsoknak mustárral, zúzott fokhagymával. Meghintem borssal, szerecsendiót reszelek a darabokra, és a tépkedett/vagdosott bazsalikomot is rájuk szórom. Feltekerem hengerré a szeleteket, egymás mellé helyezem a húsokat, és 4 egyenlő részen átszúrom nyárssal. Egy éles késsel négy részre vágom, hogy a nyárson maradjanak, egymás mellett felszúrva a kicsi húscsigák.

Vékonyan megkenem a húsokat olívaolajjal, és mehet is a grillre, gyakran forgatva maximum 15 percre!

A receptet és a fotót Tóth-Nacsa Ágnes küldte. Köszönjük!

Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit a Heinz és a Cookta közös grill receptversenyére, értékes ajándékokért! >>

Forrás:
Cookta.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.