A grillezett húsokat szeletben is süthetjük, de mennyivel mutatósabb, ha a bepácolt hússzeleteket feltekerjük, felszeletelve pedig a húscsigákat nyársra húzzuk. A fűszerek jobban beivódnak a húsba, szaftosabb marad, mintha szeletben sülne és még mutatós is!
A nyársra szúráshoz ennél jobb technika is van, mert ha szeletelve próbáljuk felfűzni a nyársakra a húscsigákat, elcsúszhatnak, így Ági, a Boldog Kukta blog szezőjének és a recept küldőjének tanácsai alapján érdemes készíteni, vagyis még felvágás előtt nyársalni, és utána szeletelni.
Az is nagy előnye ennek a sütési formának, hogy a kisebb hústekercsek gyorsabban átsülnek, mint az egész szeletek, egy görög salátával tálalva gyors, könnyű és nagyon finom fogás, akár diétázóknak is.
Bazsalikomos húscsiganyársak
Hozzávalók 4 db nyárshoz
Valamint:
Elkészítés: Négy szelet húst vágok, majd kiklopfolom nem túl vékonyra, és megsózom mindkét oldalán. Csak az egyik felét kenem be a húsoknak mustárral, zúzott fokhagymával. Meghintem borssal, szerecsendiót reszelek a darabokra, és a tépkedett/vagdosott bazsalikomot is rájuk szórom. Feltekerem hengerré a szeleteket, egymás mellé helyezem a húsokat, és 4 egyenlő részen átszúrom nyárssal. Egy éles késsel négy részre vágom, hogy a nyárson maradjanak, egymás mellett felszúrva a kicsi húscsigák.
Vékonyan megkenem a húsokat olívaolajjal, és mehet is a grillre, gyakran forgatva maximum 15 percre!
A receptet és a fotót Tóth-Nacsa Ágnes küldte. Köszönjük!