Írd be, mit keresel:

Fűszeres tofu nyárson, nem csak vegánoknak

Vegetáriánusoknak, sőt a vegán étrendet követőknek sem kell kimaradniuk a grillezés öröméből. Nagyon egyszerűen készülhet nekik is ínycsiklandó fűszeres fogás – például tofuból.

Cookta - 2016.08.17.
Fűszeres tofu nyárson, nem csak vegánoknak

A tofu a keleti konyha réges-régi találmánya, szójababból készül, pontosabban szójatejből, annak megaltatásával, levének kipréselésével, sajtkészítési eljárással. Nagyon magas a fehérjetartalma, így a vegetáriánus és főleg vegán étrendben fontos szerepet kap. Sokan idegenkednek tőle, mert elterjedt, hogy a szója génmódosított, ami gyakran igaz is, de Magyarországon törvény rendelkezik a genetikailag módosított élőlényektől mentes hazai mezőgazdaságról, így ha magyar szójababból készült hazai terméket vásárolunk, biztosak lehetünk abban, hogy „tiszta” szójából készül. A termékeken jelölni kell, hogy tartalmaznak-e genetikailag módosított összetevőt – tehát érdemes elolvasgatni a címkét.

A tofu – semleges ízének köszönhetően – nagyon jól fűszerezhető, pácolható, elkészíthető sósan és édesen is, sütve, főzve, de akár grillezve is, mint az alábbi receptben.

Forrás:
Páskuly Anett

Csilis-citromos tofu vele grillezett nektarinnal és kuszkusszal

Hozzávalók:
1 csomag tofu
piros csilipaprika
1 citrom
olaj
1 gerezd fokhagyma
kemény húsú nektarin
1 csésze kuszkusz
1 kemény húsú paradicsom
1 kis csokor petrezselyem

Elkészítése: A tofut egyforma kockákra vágjuk, és az alábbi módon elkészítjük a pácot: a citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A fokhagymát összenyomjuk, a csilit apróra vágjuk, és 2 kanál olajjal és a citrommal elkeverjük. Ebbe pácoljuk a tofut fél–egy órát.

Közben a csészényi kuszkuszra ugyanannyi sós, forró vizet öntünk, egy kanál olajat beletéve. 15-20 perc alatt lefedve készre duzzad, ekkor hozzátehetjük a felkockázott paradicsomot, amit előtte a puha belsejétől megszabadítottunk. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

A tofukockákat bambusznyársra szúrjuk, és grillen pirosra sütjük a félbevágott nektarinokkal együtt, amelyeket egy picit meglocsolunk a grillezés előtt a tofuról megmaradt páccal – nagyon finom lesz tőle!

Forrás:
Páskuly Anett

A receptet és a fotót Páskuly Anett küldte. Köszönjük!

Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit a Heinz és a Cookta közös grill receptversenyére, értékes ajándékokért! >>

Forrás:
Cookta.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.