Az aszalt vagy szárított paradicsom egy csoda, mindenféle fogást feldob, mediterrán, napsütötte íze varázslatos. Minden fogást mediterrán hangulattal tölt meg – legyen belőle otthon mindig egy üveggel!
Ha hosszú, kánikulai napok vannak, mi magunk is elkészíthetjük napon szárítva, esetleg sütőben 100 fokon 2-3 órát aszalva is – ez ugyan nem lesz olyan tartós, mint az olasz, de jó játék, pici sóval, a vége felé kis oregánóval vagy bazsalikommal megszórva. Érdemes viszont olívaolajban eltett, zöldfűszerekkel, kis fokhagymával pácolt aszalt paradicsomot otthon tartani. Az olajban még felbontva is hosszan eláll a hűtőben, tökéletes felaprítva salátákba, ragukba, pizzára, de akár melegszendvicsre is, tésztaszószokba – ráadásul a fűszeres olaja is nagyszerűen használható salátaöntetbe, húsok pácolásához.
Egy szép, nyári napon pedig a grillezett csirkemell is megbolondítható vele, a bazsalikommal és a jól fűszerezhető, könnyű csirkemellel hihetetlenül jó harmóniát alkotnak. Diétázóknak is ideális, ráadásul gyorsan átsül, és egy salátával kísérve hibátlan fogás minden kerti partira.
Aszalt paradicsommal és bazsalikommal töltött csirkemellfalatok nyárson sütve
Hozzávalók:
Elkészítése: A csirkemellet szeletekre vágjuk, és kissé kiklopfoljuk. Ujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Bazsalikomlevelet, aszalt paradicsomot fektetünk a húsokra, feltekerjük, majd grillnyársra szúrjuk. Az aszalt paradicsom olajában még megforgatjuk, majd grillrácson megsütjük.
A receptet és a fotót Páskuly Anett küldte. Köszönjük!