Írd be, mit keresel:

Mediterrán csirke a grillen – könnyű és finom

Az aszalt vagy szárított paradicsom egy csoda, mindenféle fogást feldob, mediterrán, napsütötte íze varázslatos. Minden fogást mediterrán hangulattal tölt meg – legyen belőle otthon mindig egy üveggel!

Cookta - 2016.08.18.
Mediterrán csirke a grillen – könnyű és finom

Ha hosszú, kánikulai napok vannak, mi magunk is elkészíthetjük napon szárítva, esetleg sütőben 100 fokon 2-3 órát aszalva is – ez ugyan nem lesz olyan tartós, mint az olasz, de jó játék, pici sóval, a vége felé kis oregánóval vagy bazsalikommal megszórva. Érdemes viszont olívaolajban eltett, zöldfűszerekkel, kis fokhagymával pácolt aszalt paradicsomot otthon tartani. Az olajban még felbontva is hosszan eláll a hűtőben, tökéletes felaprítva salátákba, ragukba, pizzára, de akár melegszendvicsre is, tésztaszószokba – ráadásul a fűszeres olaja is nagyszerűen használható salátaöntetbe, húsok pácolásához.

Egy szép, nyári napon pedig a grillezett csirkemell is megbolondítható vele, a bazsalikommal és a jól fűszerezhető, könnyű csirkemellel hihetetlenül jó harmóniát alkotnak. Diétázóknak is ideális, ráadásul gyorsan átsül, és egy salátával kísérve hibátlan fogás minden kerti partira.

Forrás:
Páskuly Anett

Aszalt paradicsommal és bazsalikommal töltött csirkemellfalatok nyárson sütve

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 15 dkg, olajban eltett szárított paradicsom
  • maréknyi friss bazsalikomlevél
  • só, bors

Elkészítése: A csirkemellet szeletekre vágjuk, és kissé kiklopfoljuk. Ujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Bazsalikomlevelet, aszalt paradicsomot fektetünk a húsokra, feltekerjük, majd grillnyársra szúrjuk. Az aszalt paradicsom olajában még megforgatjuk, majd grillrácson megsütjük.

A receptet és a fotót Páskuly Anett küldte. Köszönjük!

Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit a Heinz és a Cookta közös grill receptversenyére, értékes ajándékokért! >>

Forrás:
Cookta.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.