Írd be, mit keresel:

Húsimádó előétel a grillről: kolbászos töltött kápia paprika

Az édes húsú és piros színű kápia paprika szerencsére egyre népszerűbb, szezonban szinte minden zöldségesnél és piacon kapható. Nyersen is finom, de sütve igazán mennyei!

Cookta - 2016.08.19.
Húsimádó előétel a grillről: kolbászos töltött kápia paprika

A kápia paprikát megsüthetük sütőben vagy grillen, de akár száraz serpenyőben is. Akkor jó, ha a héja megfeketedik, így a benne lévő cukor kicsit karamellizálódik, illetve a húsa egy kis füstös ízt kap. Ezután mindenképpen érdemes betenni egy tálba és lefedni, esetleg bedobni egy tiszta zacskóba, és a száját bezárni: az a lényeg, hogy saját gőzépen kicsit felpuhuljon, és mire annyira kihűl, hogy kézzel meg tudjuk fogni, a bőre nagyon egyszerűen lehúzható.

Na de mire jó a sült kápia? Például ajvárba, a szerb és horvát gyökerekkel bíró zseniális padlizsánkrémbe, vagy készíthetünk belőle marinált salátát is úgy, hogy egy kevés olajjal, ecettel leglocsoljuk, esetleg egy kis finomra vágott fokhagymát vagy hagymát adunk hozzá, és néhány órát érleljük. Isteni finom, bármilyen sülthöz jó, de apróra vágva és sajtkrémmel összekeverve izgalmas szendvicskrémet, mártogatóst is készíthetünk belőle.

De a kápia paprikát meg is tölthetjük, ahogy tette olvasónk, Éva, aki kolbászos-sonkás-sajtos tojáskrémet halmozott a paprikákba, majd grillen megsütötte. Kiváló előétel, amit elfalatozhatunk, míg elkészülnek a húsok!

Forrás:
Bodnár Éva

Grillezett töltött kápia paprika

Hozzávalók:

  • 4 db kápia paprika
  • 2 tojás
  • 10 dkg házi kolbász
  • 3 db vékony újhagyma
  • 2 kávéskanál dijoni mustár
  • 2 vékony szelet házi sonka
  • 1 marék reszelt sajt
  • petrezselyem
  • só, bors 

Elkészítés: Megfőzzük a tojásokat, villával összetörjük. Összevágjuk apróra a két vékony szelet házi sonkát, a petrezselyemzöldet, a 3 vékony újhagymát, valamint karikákra a kolbászt.

Ezeket az előkészített alapanyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a mustárt, a reszelt sajtot, ízesítjük kevés sóval és borssal, majd megtöltjük vele a kicsumázott paprikákat.

Grillrácsra téve megsütjük, néhányszor átfordítva, hogy egyenletesen süljön. A kimaradt tölteléket – mivel nyersen is ehető – salátalevelekre rakjuk, és együtt kínáljuk.

A receptet és a fotót Bodnár Éva küldte. Köszönjük!

Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit a Heinz és a Cookta közös grill receptversenyére, értékes ajándékokért! >>

Forrás:
Cookta.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.