Írd be, mit keresel:

Csíkos chiapuding – mennyei reggeli vagy desszert egészségesen

Az aztékok csodanövénye, a chiamag egészséges, és elképesztően egyszerűen felhasználható: egyszerűen csak tejbe vagy vízbe, növényi tejbe kell ázatatni, és hagyni, hogy a magok kellően megduzzadjanak, az eredmény pedig egy krémes puding, ami kedvünk szerint ízesíthető.

Cookta - 2016.08.20.
Csíkos chiapuding – mennyei reggeli vagy desszert egészségesen

Reggelire tökéletes a chiapuding, de mutatós és egészséges desszertként is megállja a helyét, ha pudinggal és gyümölcsökkel pohárkrémmé rétegezzünk, mint tette Alexandra, a recept beküldője. „Számomra a legeslegfinomabb és az egyik legegészségesebb desszertkrém. Általában este szoktam beáztatni a kis magokat tejbe, és másnap már fogyasztható is. Most kétféle készült: az egyik banánkarikákkal és sárgabarackkrémmel rétegezett, a másik vaníliapudinggal és sárgabarackkrémmel, kis mandulával és levendulával a tetején.”

Forrás:
Pintér Alexandra

Gyümölcsös-réteges chiapuding

Hozzávalók:

  • 1 dl tej 
  • 4 evőkanál chiamag 
  • 5 szem sárgabarack 
  • 1 banán 
  • 1 csomag paleo vaníliás pudingpor / vagy 1 dl tej és 2 tojássárgája
  • stevia 
  • mandula
  • szárított levendula

Elkészítés: 4 evőkanál chiamagot 3 dl tejbe áztatok, jól elkeverem a tejben a magokat, és hűtőbe teszem kb. 10-12 órára (ez idő alatt meg lehet keverni, sőt jót is tesz neki). Majd a hűtőből kivéve steviával édesítem.

A barackkrémhez 5 szem kimagozott sárgabarackot leturmixolok, pici steviával ízesítem.

A vaníliapudinghoz 2 tojássárgáját 1 dl tejjel összekeverek, majd lassú tűzön folyamatosan addig keverem, míg sűrű nem lesz. Nagyon fontos, hogy ne hagyjuk magára, és alacsony fokon melegítsük! Steviával ízesítem.

A chiapudingot és az elkészített krémeket rétegezve kanalazom a pohárba. Az egyikbe banánkarikák és sárgabarackkrém került, a másikba vaníliapuding és sárgabarackkrém, a tetejére kis mandula és levendula.

A receptet és a fotót Pintér Alexandra küldte. Köszönjük!

Társoldalunk, a Még idén receptversenyt hirdetett, ahova diabétesszel élőknek is megfelelő, lehetőleg cukormentes recepteket várnak. Érdemes pályázni az értékes nyereményekért! >>

Forrás:
Megiden.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.