Az aztékok csodanövénye, a chiamag egészséges, és elképesztően egyszerűen felhasználható: egyszerűen csak tejbe vagy vízbe, növényi tejbe kell ázatatni, és hagyni, hogy a magok kellően megduzzadjanak, az eredmény pedig egy krémes puding, ami kedvünk szerint ízesíthető.
Reggelire tökéletes a chiapuding, de mutatós és egészséges desszertként is megállja a helyét, ha pudinggal és gyümölcsökkel pohárkrémmé rétegezzünk, mint tette Alexandra, a recept beküldője. „Számomra a legeslegfinomabb és az egyik legegészségesebb desszertkrém. Általában este szoktam beáztatni a kis magokat tejbe, és másnap már fogyasztható is. Most kétféle készült: az egyik banánkarikákkal és sárgabarackkrémmel rétegezett, a másik vaníliapudinggal és sárgabarackkrémmel, kis mandulával és levendulával a tetején.”
Gyümölcsös-réteges chiapuding
Hozzávalók:
Elkészítés: 4 evőkanál chiamagot 3 dl tejbe áztatok, jól elkeverem a tejben a magokat, és hűtőbe teszem kb. 10-12 órára (ez idő alatt meg lehet keverni, sőt jót is tesz neki). Majd a hűtőből kivéve steviával édesítem.
A barackkrémhez 5 szem kimagozott sárgabarackot leturmixolok, pici steviával ízesítem.
A vaníliapudinghoz 2 tojássárgáját 1 dl tejjel összekeverek, majd lassú tűzön folyamatosan addig keverem, míg sűrű nem lesz. Nagyon fontos, hogy ne hagyjuk magára, és alacsony fokon melegítsük! Steviával ízesítem.
A chiapudingot és az elkészített krémeket rétegezve kanalazom a pohárba. Az egyikbe banánkarikák és sárgabarackkrém került, a másikba vaníliapuding és sárgabarackkrém, a tetejére kis mandula és levendula.
A receptet és a fotót Pintér Alexandra küldte. Köszönjük!