Nem szokványos dolog tengeri herkentyűt grillezni, de manapság egyre többen szívesen esznek ilyesmiket. Jól is teszik, hiszen nemcsak nagyon finom, de fehérjében gazdag, sovány alapanyag, teli sok jótékony nyomelemmel.
A garnéla nagyon jól pácolható, fűszerezhető, és percek alatt megsül. Klasszikus fűszere a fokhagyma és a petrezselyem, de adhatunk a páchoz egy kis citromlevet vagy fehérbort is, mint a mediterrán országokban. Nem szabad túlsütni, mert száraz lesz, épp csak egy kicsit érdemes meggrillezni. Grillezéshez a legpraktikusabb, ha nyársra húzzuk, így egyszerűen forgatható, ráadásul mutatós is.
Az alábbi recept alapján bepácolt garnélát serpenyőben is megsüthetjük, úgy is zseniális lesz az eredmény, egy színes salátával tökéletes könnyű fogás akár diétázóknak is, de ínyenceknek mindenképp!
Olajbogyós-fokhagymás garnélanyárs
Hozzávalók:
Elkészítés: A garnélát összekeverjük az olajban elkevert zúzott fokhagymával és a petrezselyemlevéllel, sóval, borssal, és 1-2 órán át a hűtőben érleljük.
Elkészítjük a nyársakat: váltakozva felfűzzük a garnélát, az olajbogyót és a fokhagymagerezdeket. Grillen egyszer-kétszer átforgatva készre sütjük.
A receptet és a fotót Bodnár Éva küldte. Köszönjük!