Írd be, mit keresel:

Csokis csoda: egészséges brownie sütés nélkül

Ki ne álmodozott volna már olyan sütiről, ami nagyon csokis, mégis egészséges, csak természetes alapanyagot tartalmaz, de cukrot nem? Szerintem sokan, de jó hírem van: ilyen létezik, és a receptjét is megosztom veletek.

Cookta - 2016.08.21.
Csokis csoda: egészséges brownie sütés nélkül

Amióta foglalkoztat az egészséges táplálkozás, szívesen kísérletezek olyan desszertekkel, amelyek hasonlítanak az „eredetire”, de úgymond mindenmentesek. Egy brownie vaj, liszt, csokoládé és tojások nélkül? Igen, sikerült kivariálni egy brownie-ízű és -állagú csodás sütit csak vegán, vagyis növényi alapanyagokból, és még csak sütni sem kell.

Mivel a brownie önmagában nem igazán fotogén süti, én pedig szeretem a szép fotókat, friss gyümölcsökkel díszítettem. Így már igazán olyan ez a desszert, ami szem-szájnak ingere. 🙂

Forrás:
Színek és virágok blog

Sütés nélküli brownie (cukormentes, vegán)

Hozzávalók:

  • 20 dkg kesudió
  • 15 dkg pekándió
  • 5 dkg mogyoró
  • 20 dkg datolya
  • 10 dkg aszalt meggy
  • 3 evőkanál kakaópor

Elkészítése: A datolyát és az aszalt meggyet 2 órára beáztatjuk. A kesudiót, a pekándiót és a mogyorót durvára aprítjuk úgy, hogy legyen benne finom lisztszerű és durvább, darabos rész is. 

A datolyát és az aszalt meggyet kivesszük az áztatóvízből, és aprítógépben pépesre aprítjuk. Ebbe a masszába keverjük bele a kakaóport is. A magokat és a kakaós datolyamasszát összegyúrjuk, majd egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe nyomkodjuk (kb. 2-3 cm vastagon). A tetejét megszórjuk kakaóporral, és betesszük a hűtőbe. 

Tetejét gyümölcsökkel díszítjük, vagy készíthetünk hozzá házi vaníliafagyit is.

Forrás:
Színek és virágok blog

További fotók és egészséges receptek a blogomon >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.